Makisushi met sardines & basilicum en zalmpoké
Zoeken
Filter
12 van 52

Makisushi met sardines & basilicum en zalmpoké

Methode en ingrediënten voor het bereiden van uw eigen heerlijke sushi met sardines en zalm.

Makisushi met sardines & basilicum en zalmpoké
Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 35 min
Voedingswaarden (per portie) 290 kJ / 69 kcal
Vetten: 2 g
Eiwitten: 4 g
Koolhydraten: 8,6 g

Ingrediënten voor 12 portie(s)

Makisushi met sardines & basilicum

Makisushi met zalmpoké

  • 2 reepjes rauwe zalm, circa 6-9 cm lang
  • 1 el Kikkoman Poke sauce**
  • 1 lange reep komkommer, circa 10-12 cm lang
  • ½ norivel
  • 70 g gekookte sushirijst
  • ½ tl wasabipasta

** Alternatief voor Kikkoman Poke sauce:

Om te serveren:

Bereiding

Makisushi met sardines & basilicum

  1. Dep de olie met keukenpapier van de sardines en hak de sardines fijn.
  2. Doe de sardines in een kom en voeg de Kikkoman sojasaus toe.
  3. Snijd de gember in grove stukjes en pluk de blaadjes van het basilicum.
  4. Meng de gember, de basilicumblaadjes en gemarineerde sardines.
  5. Leg een ½ norivel op het sushimatje.
  6. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  7. Smeer wat wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  8. Verdeel 4 tl van het sardinemengsel in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  9. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  10. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

Makisushi met zalmpoké

  1. Marineer de zalmreepjes circa 30 minuten in de Kikkoman Poke sauce*.
  2. Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd de komkommer in dunnere reepjes.
  3. Leg ½ norivel op het sushimatje.
  4. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  5. Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  6. Plaats de gemarineerde zalmreepjes en de komkommerreepjes in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  7. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  8. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst):

  • 450 g (540 ml) Japanse rijst
  • 450 ml water

Kook de rijst eerst en breng op smaak met

of als alternatief:

  • 70 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 15 g zout

Tip: gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van de sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 35 min
Voedingswaarden (per portie) 290 kJ / 69 kcal
Vetten: 2 g
Eiwitten: 4 g
Koolhydraten: 8,6 g

Ingrediënten voor 12 portie(s)

Makisushi met sardines & basilicum

Makisushi met zalmpoké

  • 2 reepjes rauwe zalm, circa 6-9 cm lang
  • 1 el Kikkoman Poke sauce**
  • 1 lange reep komkommer, circa 10-12 cm lang
  • ½ norivel
  • 70 g gekookte sushirijst
  • ½ tl wasabipasta

** Alternatief voor Kikkoman Poke sauce:

Om te serveren: