
66 van 413
Mexicaanse ramen
Japanse ramen ontmoet de smaken van Mexico met mais, kleurrijke paprika's, gehakt en jalapeñopepers.
Pittige Chilisaus voor Kimchi
Geroosterde sesamolie
Soepen
Hoofdgerechten
Vlees
Pasta
Aziatische keuken
Mexicaanse keuken

Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
10 min
kooktijd
20 min
Voedingswaarden (per portie)
2335 kJ / 558 kcal
Vetten:
25,5 g
Eiwitten:
27,1 g
Koolhydraten:
48,7 g
Verzadigd vet:
25,5 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 100 g ramen-noedels (alternatief: bv. spaghetti, pasta penne)
- 200 g gemengd gehakt
- 1 el Kikkoman geroosterde sesamolie
- ½ groene, ½ gele en ½ rode paprika
- 1 teen knoflook
- 100 g suikermais (uit blik)
- Ca. 1 tl Mexicaanse kruidenmix (Of: ¼-½ tl chilipoeder, 3-5 snufjes komijn, ¼ tl zoet en ¼ tl. pittig paprikapoeder, ¼ tl gedroogde oregano)
- 3-4 eetlepels Kikkoman ramenbasis voor soep
- 1-2 theelepels Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi
- 1-2 el rode en groene jalapeñopepers in plakjes gesneden (potje)
- 2 el gebakken uitjes
Bereiding
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak het gehakt ongeveer 5 minuten in de verhitte olie.
- Snijd de paprika in reepjes, hak de knoflook fijn, voeg beide toe aan het gehakt en bak kort mee. Voeg de uitgelekte mais toe en verwarm kort. Breng op smaak met de Mexicaanse kruidenmix.
- Breng ca. 540 ml water in een pan aan de kook, meng met de ramenbasis voor soep en de Pittige Chilisaus voor Kimchi en verdeel over 2 kommen.
- Voeg de gekookte noedels toe en schep het gehaktmengsel erop.
- Garneer met de jalapeñopepers en de gebakken uitjes en serveer.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
10 min
kooktijd
20 min
Voedingswaarden (per portie)
2335 kJ / 558 kcal
Vetten:
25,5 g
Eiwitten:
27,1 g
Koolhydraten:
48,7 g
Verzadigd vet:
25,5 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 100 g ramen-noedels (alternatief: bv. spaghetti, pasta penne)
- 200 g gemengd gehakt
- 1 el Kikkoman geroosterde sesamolie
- ½ groene, ½ gele en ½ rode paprika
- 1 teen knoflook
- 100 g suikermais (uit blik)
- Ca. 1 tl Mexicaanse kruidenmix (Of: ¼-½ tl chilipoeder, 3-5 snufjes komijn, ¼ tl zoet en ¼ tl. pittig paprikapoeder, ¼ tl gedroogde oregano)
- 3-4 eetlepels Kikkoman ramenbasis voor soep
- 1-2 theelepels Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi
- 1-2 el rode en groene jalapeñopepers in plakjes gesneden (potje)
- 2 el gebakken uitjes