Zoeken
Filter
Okonomiyaki ‘Japanse hartige pannenkoeken’ vegetarisch
Bookmark
132 van 242

Okonomiyaki ‘Japanse hartige pannenkoeken’ vegetarisch

Bereidingstijd: 30 min
Calorieën (per portie): 2443 kJ / 584 kcal

Ingrediënten voor 2 porties

Voor de vegetarische okonomiyaki-saus:

  • 100 g spitskool
  • 50 g courgette
  • ¼ rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el maïs (uit blik)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 el gebakken uitjes
  • 2-3 stengels bieslook

Voor het deeg:

Bereiding

  1. Doe voor de voor de vegetarische okonomiyaki-saus alle ingrediënten in een schaal, en meng ze met een handmixer tot een gladde saus.
  2. Maak de spitskool, courgette en paprika schoon, snijd ze in strepen van ca. 3 cm lang en was hem. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in mm van 2-3 mm en was ze.
  3. Pureer voor het deeg tofu met een handmixer en meng het goed met instant groentebouillon en aardappelmeel. Doe de gesneden groente en maïs erbij en meng alles.
  4. Verwarm in een grote pan (min. 32 cm Ø) 1 el olie, doe de helft van het deeg-groentemengsel in de pan, verdeel daarbij de groente gelijkmatig en maak met een spatel van het mengsel twee cirkels van ca. 15-18 cm. Strooi er 1 el gebakken uitjes op en bak op gemiddeld vuur 2-3 minuten.
  5. Draai voorzichtig met een bakspaan en bak nogmaals 2-3 minuten (zet de warmte wat lager). Bereid nog twee pannenkoeken op dezelfde manier. Was de bieslook, dep hem droog en snijd hem in rolletjes.
  6. Leg de okonomiyaki met de groentekant naar boven op twee borden en besprenkel met de vegetarische okonomiyaki-saus. Bestrooi met bieslook en serveer.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 2 porties

Voor de vegetarische okonomiyaki-saus:

  • 100 g spitskool
  • 50 g courgette
  • ¼ rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el maïs (uit blik)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 el gebakken uitjes
  • 2-3 stengels bieslook

Voor het deeg: