
Roergebakken noedels met garnalen en groente
Liefhebbers van visgerechten zullen smullen van deze roergebakken noedelschotel met garnalen

Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 12 grote garnalen, panklaar
- 50 g wortel, in reepjes
- 50 g courgette, in reepjes
- 1 knoflookteen, fijngesneden
- 15 g verse gember, fijngesneden
- 200 g ramennoedels *Tip 4
- 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3
- 2 eetlepels citroensap *Tip 1 (alternatief: zie tip hieronder)
- 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus *Tip 2 (alternatief: zie tip hieronder)
- 1 eetlepel Kikkoman geroosterde sesamolie
Voor de garnering:
- Rasp van een halve biologische citroen
- 2 lente-uien, fijngesneden
- 3 takjes koriander, alleen de blaadjes
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok, voeg wortel toe en bak alles. Voeg 1 minuut later de courgette toe, bak en verwijder beide ingrediënten.
- Voeg de garnalen samen met 1 eetlepel olie toe aan het achtergebleven vocht van de groente, bak 3 minuten en verwijder.
- Bak gember en knoflook in de overgebleven hete olie in de wok. Voeg de groente en garnalen weer toe en bak kort.
- Voeg citroensap, Kikkoman sojasaus en Kikkoman sesamolie toe, schep de gekookte noedels door het mengsel en verhit kort.
- Garneer het gerecht met citroenrasp, lente-ui en koriander en dien op.
Tip 1: Alternatief voor citroensap: gebruik 2 eetlepels Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus en gebruik geen 2 eetlepels maar slechts 1 eetlepel Kikkoman sojasaus
Tip 2: Alternatieven voor Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, Tamari glutenvrije sojasaus en Biologische sojasaus.
Tip 3: Gebruik plantaardige olie of sojaolie om mee te bakken. Gebruik sesamolie nooit om mee te bakken.
Tip 4: Alternatief voor ramennoedels: uw favoriete noedels (voorgekookt) zoals Udon- of Soba-noedels, spaghetti of andere soorten noedels die u in huis hebt.
Tip 5: Koken in de wok vereist hoge temperaturen. Wees voorzichtig met hete olie : vochtige ingrediënten kunnen gaan spatten of de vlammen kunnen oplaaien.
Tip 6: Gietijzeren wokpannen met een metalen antiaanbaklaag reageren anders op warmte en op elektrisch, inductie of gas. Ook reiniging en onderhoud is iets anders. U kunt in plaats van een wok ook een koekenpan gebruiken mits u het vuur hoog draait en roerbakt volgens de aanwijzingen.
Tip 7: Zorg dat de wok niet te vol is. Kook grotere hoeveelheden in delen voor een optimaal resultaat.
Tip 8: Roer de ingrediënten zorgvuldig om in de wok en laat ze heel.
Tip 9: Eindig met sojasaus en sesamolie voor een perfect glanzend laagje, aroma en smaak.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 12 grote garnalen, panklaar
- 50 g wortel, in reepjes
- 50 g courgette, in reepjes
- 1 knoflookteen, fijngesneden
- 15 g verse gember, fijngesneden
- 200 g ramennoedels *Tip 4
- 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3
- 2 eetlepels citroensap *Tip 1 (alternatief: zie tip hieronder)
- 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus *Tip 2 (alternatief: zie tip hieronder)
- 1 eetlepel Kikkoman geroosterde sesamolie
Voor de garnering:
- Rasp van een halve biologische citroen
- 2 lente-uien, fijngesneden
- 3 takjes koriander, alleen de blaadjes