Roergebakken noedels met garnalen en groente
Zoeken
Filter
88 van 337

Roergebakken noedels met garnalen en groente

Liefhebbers van visgerechten zullen smullen van deze roergebakken noedelschotel met garnalen

Roergebakken noedels met garnalen en groente
Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 20 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 2336 kJ / 554 kcal
Vetten: 32 g
Eiwitten: 30,7 g
Koolhydraten: 34,2 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 12 grote garnalen, panklaar
  • 50 g wortel, in reepjes
  • 50 g courgette, in reepjes
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 15 g verse gember, fijngesneden
  • 200 g ramennoedels *Tip 4
  • 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3

 

Voor de garnering:

 

  • Rasp van een halve biologische citroen
  • 2 lente-uien, fijngesneden
  • 3 takjes koriander, alleen de blaadjes

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een wok, voeg wortel toe en bak alles. Voeg 1 minuut later de courgette toe, bak en verwijder beide ingrediënten.
     
  2. Voeg de garnalen samen met 1 eetlepel olie toe aan het achtergebleven vocht van de groente, bak 3 minuten en verwijder.
     
  3. Bak gember en knoflook in de overgebleven hete olie in de wok. Voeg de groente en garnalen weer toe en bak kort.
     
  4. Voeg citroensap, Kikkoman sojasaus en Kikkoman sesamolie toe, schep de gekookte noedels door het mengsel en verhit kort.
     
  5. Garneer het gerecht met citroenrasp, lente-ui en koriander en dien op.

 

Tip 1: Alternatief voor citroensap: gebruik 2 eetlepels Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus en gebruik geen 2 eetlepels maar slechts 1 eetlepel Kikkoman sojasaus

Tip 2: Alternatieven voor Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, Tamari glutenvrije sojasaus en Biologische sojasaus.

Tip 3: Gebruik plantaardige olie of sojaolie om mee te bakken. Gebruik sesamolie nooit om mee te bakken.

Tip 4: Alternatief voor ramennoedels: uw favoriete noedels (voorgekookt) zoals Udon- of Soba-noedels, spaghetti of andere soorten noedels die u in huis hebt.

Tip 5: Koken in de wok vereist hoge temperaturen. Wees voorzichtig met hete olie : vochtige ingrediënten kunnen gaan spatten of de vlammen kunnen oplaaien.

Tip 6: Gietijzeren wokpannen met een metalen antiaanbaklaag reageren anders op warmte en op elektrisch, inductie of gas. Ook reiniging en onderhoud is iets anders. U kunt in plaats van een wok ook een koekenpan gebruiken mits u het vuur hoog draait en roerbakt volgens de aanwijzingen.

Tip 7: Zorg dat de wok niet te vol is. Kook grotere hoeveelheden in delen voor een optimaal resultaat.

Tip 8: Roer de ingrediënten zorgvuldig om in de wok en laat ze heel.

Tip 9: Eindig met sojasaus en sesamolie voor een perfect glanzend laagje, aroma en smaak.

Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 20 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 2336 kJ / 554 kcal
Vetten: 32 g
Eiwitten: 30,7 g
Koolhydraten: 34,2 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 12 grote garnalen, panklaar
  • 50 g wortel, in reepjes
  • 50 g courgette, in reepjes
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 15 g verse gember, fijngesneden
  • 200 g ramennoedels *Tip 4
  • 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3

 

Voor de garnering:

 

  • Rasp van een halve biologische citroen
  • 2 lente-uien, fijngesneden
  • 3 takjes koriander, alleen de blaadjes