Romige paprika- en tomatensoep met teriyaki-garnalen
Zoeken
Filter
Romige paprika- en tomatensoep met teriyaki-garnalen
Bookmark
34 van 364

Romige paprika- en tomatensoep met teriyaki-garnalen

Dit gladde soeprecept is zo eenvoudig te maken en overheerlijk. Vol met kleurrijke, verse rode paprika's en tomaten. Het is ideaal voor een gezonde lunch of een feestelijk voorgerecht. De teriyaki-garnalen maken het extra speciaal, maar voor veganisten of vegetariërs kan je ze gewoon weglaten.

Romige paprika- en tomatensoep met teriyaki-garnalen
Totale tijd 45 min
Bereidingstijd: 10 min
Marinertijd: 10 min
kooktijd 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1696 kJ / 405 kcal
Vetten: 21,2 g
Eiwitten: 26 g
Koolhydraten: 26,6 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 3 rode paprika’s
  • 3sappige tomaten
  • 1 eetlepel gehakte chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 ml groentebouillon
  • 1,5 eetlepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1/4 theelepel versgemalen peper
  • 2 eetlepels versgehakte basilicum

Om te serveren:

  • 150 g rauwe garnalen
  • 2 eetlepels Kikkoman Teriyaki Marinade 
  • 60 g padron pepers (of courgette)
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 eetlepel versgehakte basilicum
  • 1 eetlepel versgehakte chilipeper

Bereiding

  1. Gebruik een steelpan om de in blokjes gesneden paprika's, chilipepers, tomaten en gehakte knoflook in olijfolie te bakken. Giet de bouillon erbij, breng het op smaak met Kikkoman sojasaus (of Kikkoman Ponzu) en laat het 20 minuten koken.
  2. Eens de soep bijna klaar is, bestrijk je de schoongemaakte garnalen met Kikkoman Teriyaki Marinade en bak of gril je ze tot ze gaar zijn. Bak de padron pepers of gesneden courgette in olijfolie en strooi de basilicum en chili erover.
  3. Mix de soep met een blender tot een gladde massa en breng op smaak met peper en verse basilicum. Serveer met de gekookte garnalen en padrons.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 45 min
Bereidingstijd: 10 min
Marinertijd: 10 min
kooktijd 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1696 kJ / 405 kcal
Vetten: 21,2 g
Eiwitten: 26 g
Koolhydraten: 26,6 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 3 rode paprika’s
  • 3sappige tomaten
  • 1 eetlepel gehakte chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 ml groentebouillon
  • 1,5 eetlepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1/4 theelepel versgemalen peper
  • 2 eetlepels versgehakte basilicum

Om te serveren:

  • 150 g rauwe garnalen
  • 2 eetlepels Kikkoman Teriyaki Marinade 
  • 60 g padron pepers (of courgette)
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 eetlepel versgehakte basilicum
  • 1 eetlepel versgehakte chilipeper