Savooiekoolroulade met tomaten-peperkoeksaus
Zoeken
Filter
Savooiekoolroulade met tomaten-peperkoeksaus
Bookmark
163 van 273

Savooiekoolroulade met tomaten-peperkoeksaus

Bereidingstijd: 55 min
Calorieën (per portie): 1444 kJ / 345 kcal

Ingrediënten voor 2 porties

  • 4 grote bladeren van een savooiekool
  • 1 sjalot
  • 1 bosje peterselie
  • 250 g rundergehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ theelepel grof gemalen peper
  • 6 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 4 grote tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 takje tijm
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • Een snufje suiker
  • Een snufje peperkoekkruiden (of gemalen kaneel en gember)

Bereiding

  1. Blancheer de savooiekoolbladeren ca. 3 minuten in kokend gezouten water, spoel ze af met koud water en snijd de dikke delen van de stronk in dunnere plakken. Schil de sjalot, was de peterselie en hak beide ingrediënten fijn.
  2. Meng het gehakt met sjalot, peterselie, mosterd en peper en breng het op smaak met een beetje Kikkoman sojasaus. Verdeel het gehakt over de savooiekoolbladeren, rol ze stevig op en bind ze dicht met keukentouw.
  3. Was de tomaten en snijd ze grof in blokjes. Pel en snipper de ui. Pluk de tijm van de steel en doe deze samen met de tomaten en de ui in een ovenvaste schaal. Giet de bouillon erover, leg de roulades erop en bak het gerecht in ca. 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden. Draai de roulades af en toe om.
  4. Leg de roulades na het bakken op een bord en laat eventueel de resterende vloeistof even inkoken. Breng de tomatenpuree op smaak met suiker, peperkoekkruiden en sojasaus en giet dit over de roulades.

Tip: een lichte aardappelpuree past hier goed bij.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 2 porties

  • 4 grote bladeren van een savooiekool
  • 1 sjalot
  • 1 bosje peterselie
  • 250 g rundergehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ theelepel grof gemalen peper
  • 6 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 4 grote tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 takje tijm
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • Een snufje suiker
  • Een snufje peperkoekkruiden (of gemalen kaneel en gember)