Sint-jakobsschelpen op rode-bieten-mozzarella-carpaccio
Zoeken
Filter
Sint-jakobsschelpen op rode-bieten-mozzarella-carpaccio
Bookmark
211 van 364

Sint-jakobsschelpen op rode-bieten-mozzarella-carpaccio

Sint-jakobsschelpen op rode-bieten-mozzarella-carpaccio
Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1488 kJ / 355 kcal
Vetten: 22.9 g
Eiwitten: 19.7 g
Koolhydraten: 16.9 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Bereiding

  1. Was de sint-jakobsschelpen, dep ze droog en leg ze in 2 eetlepels Teriyaki saus met geroosterde knoflook. Deze saus geeft de sint-jakobsschelpen bij het bakken een mooie glans en een karamelachtig kleurtje.
  2. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in plakken van ca. 0,3 mm. Doe hetzelfde met de rode bieten. Leg de mozzarella en rode bieten op een waaiervormige manier op een grote, ronde schotel.
  3. Meng voor de vinaigrette de rest van de Teriyaki saus, azijn, honing en 3 eetlepels olie en breng dit op smaak met peper. Giet de dressing druppelsgewijs op de mozzarella en rode bieten
  4. Bak de schelpen in een pan (ø 26 cm) in de resterende, verwarmde olie gedurende ca. 3-5 minuten. Leg de sint-jakobsschelpen op de mozzarella en rode bieten. Knip de tuinkers af en strooi de deze erover. Serveer het gerecht.

Tip: Knapperig boerenbrood smaakt er goed bij.

Tip: door de combinatie van de vinaigrette-ingrediënten en de Teriyaki saus krijgt de vinaigrette een typische umami-smaak, die vooral in de Japanse keuken erg populair is.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1488 kJ / 355 kcal
Vetten: 22.9 g
Eiwitten: 19.7 g
Koolhydraten: 16.9 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)