Gemarineerde seitanspiesjes

totale tijd 90 min.
15 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd
60 min. marineertijd

Hartige seitanspiesjes gemarineerd in geurige sojasaus met sesamzaad en komijn, gecombineerd met een verfrissende salade van sesamzaad en quinoa – een heerlijke mix die zowel liefhebbers van plantaardig eten als van de klassieke keuken zal bevallen!

Ingrediënten

2 porties
300 g
natuurlijke seitan
3 eetlepels
olie
1 eetlepel
gemalen komijn
1 theelepel
gehakte knoflook
1 theelepel
gehakte ui
1 eetlepel
gistvlokken
1 eetlepel
rijstazijn
1 theelepel
sesamolie

Grutten:

150 g
quinoa
3 eetlepels
olie
1 
teentje knoflook
1 eetlepel
zwart sesamzaad
 ½ bos(je)
koriander
 ½ bos(je)
lente-uitjes
1 
groene komkommer
Zout en peper naar smaak

Aanvullend:

2 eetlepels
geroosterde sesamzaadjes
1 eetlepel
zwarte sesamzaadjes
1 
limoen om te serveren
Voedingswaarde (per portie): 3014 kJ  /  721 kcal
29 g Vetten
51 g Eiwitten
60 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g natuurlijke seitan – 3 eetlepels olie – 4 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel gemalen komijn – 1 theelepel gehakte knoflook – 1 theelepel gehakte ui – 1 eetlepel gistvlokken – 1 eetlepel rijstazijn – 1 theelepel sesamolie

Snijd de seitan in lange repen of blokjes. Meng de olie, Kikkoman Sojasaus, komijn, gehakte knoflook en ui, gistvlokken, azijn en sesamolie in een kom. Bestrijk de seitan grondig met de marinade en zet het geheel minstens 1 uur in de koelkast.

Stap 2

150 g quinoa – 2 eetlepels olie – 1 theelepel Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1  teentje knoflook – 1 eetlepel zwart sesamzaad

Kook de quinoagrutten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een pan. Voeg de Kikkoman Kimchi Chilisaus, het fijngehakte teentje knoflook en de sesamzaadjes toe aan de hete olie. Zet het apart. Meng het met de quinoa, nadat het is afgekoeld.

Stap 3

 ½ bos(je) koriander –  ½ bos(je) lente-uitjes – 1  groene komkommer – 1 eetlepel olie – Zout en peper naar smaak

Hak de koriander en lente-uitjes fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de quinoagrutten van stap 2 met de koriander, lente-uitjes, olie en komkommer. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes – 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes – 1  limoen om te serveren

Gril de seitanspiesjes of stukjes seitan. Bestrooi ze voor het barbecueën aan alle kanten met sesamzaadjes. Bak tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Serveer met de salade en limoen.

Tip:

Heeft u geen seitan, dan kunt u het eventueel vervangen door tofu. 

Zelf seitan maken is echter niet moeilijk: maak een deeg van bloem en water (1 kg bloem op 300 - 350 ml water). Doe het deeg in een kom met koud water en kneed tot het water melkachtig wordt. Vervang het water door vers water en kneed verder. Herhaal dit een aantal keren tot er ongeveer ¼ van de oorspronkelijke hoeveelheid deeg over is. Dit proces verwijdert al het zetmeel uit het deeg, zodat er pure gluten overblijven.

Recept-ID 1234

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g natuurlijke seitan – 3 eetlepels olie – 4 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel gemalen komijn – 1 theelepel gehakte knoflook – 1 theelepel gehakte ui – 1 eetlepel gistvlokken – 1 eetlepel rijstazijn – 1 theelepel sesamolie

Snijd de seitan in lange repen of blokjes. Meng de olie, Kikkoman Sojasaus, komijn, gehakte knoflook en ui, gistvlokken, azijn en sesamolie in een kom. Bestrijk de seitan grondig met de marinade en zet het geheel minstens 1 uur in de koelkast.

150 g quinoa – 2 eetlepels olie – 1 theelepel Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1  teentje knoflook – 1 eetlepel zwart sesamzaad

Kook de quinoagrutten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een pan. Voeg de Kikkoman Kimchi Chilisaus, het fijngehakte teentje knoflook en de sesamzaadjes toe aan de hete olie. Zet het apart. Meng het met de quinoa, nadat het is afgekoeld.

 ½ bos(je) koriander –  ½ bos(je) lente-uitjes – 1  groene komkommer – 1 eetlepel olie – Zout en peper naar smaak

Hak de koriander en lente-uitjes fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de quinoagrutten van stap 2 met de koriander, lente-uitjes, olie en komkommer. Breng op smaak met zout en peper.

2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes – 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes – 1  limoen om te serveren

Gril de seitanspiesjes of stukjes seitan. Bestrooi ze voor het barbecueën aan alle kanten met sesamzaadjes. Bak tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Serveer met de salade en limoen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.