

Gemarineerde seitanspiesjes
Hartige seitanspiesjes gemarineerd in geurige sojasaus met sesamzaad en komijn, gecombineerd met een verfrissende salade van sesamzaad en quinoa – een heerlijke mix die zowel liefhebbers van plantaardig eten als van de klassieke keuken zal bevallen!
Ingrediënten
Grutten:
Aanvullend:
Voorbereiding
Stap 1

300 g natuurlijke seitan – 3 el olie – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el gemalen komijn – 1 tl gehakte knoflook – 1 tl gehakte ui – 1 el gistvlokken – 1 el rijstazijn – 1 tl sesamolie
Snijd de seitan in lange repen of blokjes. Meng de olie, Kikkoman Sojasaus, komijn, gehakte knoflook en ui, gistvlokken, azijn en sesamolie in een kom. Bestrijk de seitan grondig met de marinade en zet het geheel minstens 1 uur in de koelkast.
Stap 2

150 g quinoa – 2 el olie – 1 tl Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 1 teentje knoflook – 1 el zwart sesamzaad
Kook de quinoagrutten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een pan. Voeg de Kikkoman Kimchi Chilisaus, het fijngehakte teentje knoflook en de sesamzaadjes toe aan de hete olie. Zet het apart. Meng het met de quinoa, nadat het is afgekoeld.
Stap 3

½ bos(je) koriander – ½ bos(je) lente-uitjes – 1 groene komkommer – 1 el olie – Zout en peper naar smaak
Hak de koriander en lente-uitjes fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de quinoagrutten van stap 2 met de koriander, lente-uitjes, olie en komkommer. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4

2 el geroosterde sesamzaadjes – 1 el zwarte sesamzaadjes – 1 limoen om te serveren
Gril de seitanspiesjes of stukjes seitan. Bestrooi ze voor het barbecueën aan alle kanten met sesamzaadjes. Bak tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Serveer met de salade en limoen.
Tip:
Heeft u geen seitan, dan kunt u het eventueel vervangen door tofu.
Zelf seitan maken is echter niet moeilijk: maak een deeg van bloem en water (1 kg bloem op 300 - 350 ml water). Doe het deeg in een kom met koud water en kneed tot het water melkachtig wordt. Vervang het water door vers water en kneed verder. Herhaal dit een aantal keren tot er ongeveer ¼ van de oorspronkelijke hoeveelheid deeg over is. Dit proces verwijdert al het zetmeel uit het deeg, zodat er pure gluten overblijven.
Recept-ID 1234
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer