Gemarineerde seitanspiesjes
Gemarineerde seitanspiesjes

Gemarineerde seitanspiesjes

4,8 12 beoordelingen
totale tijd 1 u. 30 min.
15 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd
1 u. marineertijd

Hartige seitanspiesjes gemarineerd in geurige sojasaus met sesamzaad en komijn, gecombineerd met een verfrissende salade van sesamzaad en quinoa – een heerlijke mix die zowel liefhebbers van plantaardig eten als van de klassieke keuken zal bevallen!

Ingrediënten

2 porties
300 g
natuurlijke seitan
3 el
olie
1 el
gemalen komijn
1 tl
gehakte knoflook
1 tl
gehakte ui
1 el
gistvlokken
1 el
rijstazijn
1 tl
sesamolie

Grutten:

150 g
quinoa
3 el
olie
1 
teentje knoflook
1 el
zwart sesamzaad
 ½ bos(je)
koriander
 ½ bos(je)
lente-uitjes
1 
groene komkommer
Zout en peper naar smaak

Aanvullend:

2 el
geroosterde sesamzaadjes
1 el
zwarte sesamzaadjes
1 
limoen om te serveren
Voedingswaarde (per portie):3.014 kJ / 721 kcal
29 gVetten
51 gEiwitten
60 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g natuurlijke seitan – 3 el olie – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el gemalen komijn – 1 tl gehakte knoflook – 1 tl gehakte ui – 1 el gistvlokken – 1 el rijstazijn – 1 tl sesamolie

Snijd de seitan in lange repen of blokjes. Meng de olie, Kikkoman Sojasaus, komijn, gehakte knoflook en ui, gistvlokken, azijn en sesamolie in een kom. Bestrijk de seitan grondig met de marinade en zet het geheel minstens 1 uur in de koelkast.

Stap 2

150 g quinoa – 2 el olie – 1 tl Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1  teentje knoflook – 1 el zwart sesamzaad

Kook de quinoagrutten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een pan. Voeg de Kikkoman Kimchi Chilisaus, het fijngehakte teentje knoflook en de sesamzaadjes toe aan de hete olie. Zet het apart. Meng het met de quinoa, nadat het is afgekoeld.

Stap 3

 ½ bos(je) koriander –  ½ bos(je) lente-uitjes – 1  groene komkommer – 1 el olie – Zout en peper naar smaak

Hak de koriander en lente-uitjes fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de quinoagrutten van stap 2 met de koriander, lente-uitjes, olie en komkommer. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

2 el geroosterde sesamzaadjes – 1 el zwarte sesamzaadjes – 1  limoen om te serveren

Gril de seitanspiesjes of stukjes seitan. Bestrooi ze voor het barbecueën aan alle kanten met sesamzaadjes. Bak tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Serveer met de salade en limoen.

Tip:

Heeft u geen seitan, dan kunt u het eventueel vervangen door tofu. 

Zelf seitan maken is echter niet moeilijk: maak een deeg van bloem en water (1 kg bloem op 300 - 350 ml water). Doe het deeg in een kom met koud water en kneed tot het water melkachtig wordt. Vervang het water door vers water en kneed verder. Herhaal dit een aantal keren tot er ongeveer ¼ van de oorspronkelijke hoeveelheid deeg over is. Dit proces verwijdert al het zetmeel uit het deeg, zodat er pure gluten overblijven.

Recept-ID 1234

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g natuurlijke seitan – 3 el olie – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el gemalen komijn – 1 tl gehakte knoflook – 1 tl gehakte ui – 1 el gistvlokken – 1 el rijstazijn – 1 tl sesamolie

Snijd de seitan in lange repen of blokjes. Meng de olie, Kikkoman Sojasaus, komijn, gehakte knoflook en ui, gistvlokken, azijn en sesamolie in een kom. Bestrijk de seitan grondig met de marinade en zet het geheel minstens 1 uur in de koelkast.

150 g quinoa – 2 el olie – 1 tl Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 teentje knoflook – 1 el zwart sesamzaad

Kook de quinoagrutten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een pan. Voeg de Kikkoman Kimchi Chilisaus, het fijngehakte teentje knoflook en de sesamzaadjes toe aan de hete olie. Zet het apart. Meng het met de quinoa, nadat het is afgekoeld.

½ bos(je) koriander – ½ bos(je) lente-uitjes – 1 groene komkommer – 1 el olie – Zout en peper naar smaak

Hak de koriander en lente-uitjes fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de quinoagrutten van stap 2 met de koriander, lente-uitjes, olie en komkommer. Breng op smaak met zout en peper.

2 el geroosterde sesamzaadjes – 1 el zwarte sesamzaadjes – 1 limoen om te serveren

Gril de seitanspiesjes of stukjes seitan. Bestrooi ze voor het barbecueën aan alle kanten met sesamzaadjes. Bak tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Serveer met de salade en limoen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.