Zoeken
Filter
Warme Mirin kip met pompoensalade
Bookmark
4 van 10

Warme Mirin kip met pompoensalade

Een simpel saladerecept van knapperige sla met in de oven gegaarde pompoen of pompoenstukjes, kerstomaatjes en minikomkommers. Met daarop gebakken, gemarineerde kipreepjes en een dressing van Kikkoman Mirin en geroosterde sesamolie.

Warme Mirin kip met pompoensalade
Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 15 min
Marinertijd: 10 min
kooktijd 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1597 kJ / 380 kcal
Vetten: 16,3 g
Eiwitten: 26,9 g
Koolhydraten: 29,8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

400 g pompoen (bijv. Hokkaido)

4 el olijfolie

½ tl rozemarijn, fijngehakt

4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Versgemalen peper

8-10 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden 

¼ tl tijm, gewreven

400 g kipfilet of kippendij zonder vel

200 g kerstomaatjes

2 -3 minikomkommers

150 g gemengde slabladeren (gekoeld)

1 tl mosterd

2 el Kikkoman geroosterde sesamolie

5-6 el citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte (180°C heteluchtoven). Was de pompoen, snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm en meng het met 2 el olijfolie, de rozemarijn, 1 el sojasaus, peper en 2 el Mirin. Verdeel het pompoenmengsel in een ovenschaal of op een kleine bakplaat en bak het 10-12 minuten lang in een voorverwarmde oven.
  2. Voor de marinade meng je de resterende olijfolie, 2 el sojasaus, de tijm, peper en 3 el Mirin. Meng de kip met de marinade en zet het geheel even in de koelkast.
  3. Was de tomaten en de komkommers, snijd de tomaten doormidden en de komkommers in dunne plakjes of staafjes. Was de sla en draai het droog. 
  4. Voor de dressing meng je de mosterd, sesamolie, citroensap, resterende sojasaus en peper en breng je het geheel op smaak met de Mirin.
  5. Bak de kip in een pan met antiaanbaklaag voor 5-8 minuten totdat deze goudbruin is. 
  6. Schik de salade met de pompoen, tomaten, komkommers en warme kip op de borden, besprenkel het met de dressing en serveer. 

 

Tips:

  • In plaats van de pompoen kan je geroosterde stukjes paprika gebruiken.
  • Voor een vegetarisch recept kan je de kip vervangen door geroosterde veganreepjes of tofu.
  • Garneer met geroosterde pompoen- of zonnebloempitten.
Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 15 min
Marinertijd: 10 min
kooktijd 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1597 kJ / 380 kcal
Vetten: 16,3 g
Eiwitten: 26,9 g
Koolhydraten: 29,8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

400 g pompoen (bijv. Hokkaido)

4 el olijfolie

½ tl rozemarijn, fijngehakt

4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Versgemalen peper

8-10 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden 

¼ tl tijm, gewreven

400 g kipfilet of kippendij zonder vel

200 g kerstomaatjes

2 -3 minikomkommers

150 g gemengde slabladeren (gekoeld)

1 tl mosterd

2 el Kikkoman geroosterde sesamolie

5-6 el citroensap