

Warme Mirin kip met pompoensalade
Een simpel saladerecept van knapperige sla met in de oven gegaarde pompoen of pompoenstukjes, kerstomaatjes en minikomkommers. Met daarop gebakken, gemarineerde kipreepjes en een dressing van Kikkoman Mirin en geroosterde sesamolie.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte (180°C heteluchtoven). Was de pompoen, snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm en meng het met 2 el olijfolie, de rozemarijn, 1 el sojasaus, peper en 2 el Mirin. Verdeel het pompoenmengsel in een ovenschaal of op een kleine bakplaat en bak het 10-12 minuten lang in een voorverwarmde oven.
Stap 2
Voor de marinade meng je de resterende olijfolie, 2 el sojasaus, de tijm, peper en 3 el Mirin. Meng de kip met de marinade en zet het geheel even in de koelkast.
Stap 3
Was de tomaten en de komkommers, snijd de tomaten doormidden en de komkommers in dunne plakjes of staafjes. Was de sla en draai het droog.
Stap 4
Voor de dressing meng je de mosterd, sesamolie, citroensap, resterende sojasaus en peper en breng je het geheel op smaak met de Mirin.
Stap 5
Bak de kip in een pan met antiaanbaklaag voor 5-8 minuten totdat deze goudbruin is.
Stap 6
Schik de salade met de pompoen, tomaten, komkommers en warme kip op de borden, besprenkel het met de dressing en serveer.
Tip
In plaats van de pompoen kan je geroosterde stukjes paprika gebruiken.
Voor een vegetarisch recept kan je de kip vervangen door geroosterde veganreepjes of tofu.
Garneer met geroosterde pompoen- of zonnebloempitten.
Recept-ID 1033
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer