

Gegrilde gehaktballetjes met cranberryglazuur
Traditionele gehaktballetjes, maar met een twist: ze krijgen eerst een uniek karakter met een sojamarinade, worden dan gegrild, niet gefrituurd, en tot slot overgoten met een cranberryglazuur die is gemengd met sinaasappelschil. Een verrukkelijke combinatie die uw smaakpapillen laten dansen van plezier!
Ingrediënten
Vlees:
Cranberryglazuur:
Bovendien:
Voorbereiding
Stap 1

300 g kipgehakt – 1 ei – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 tl za'atarkruiden – 1 snufje gemalen Spaanse peper – 1 snufje peper – 1 ½ el broodkruimels of paneermeel
Meng het gehakt met een ei, Kikkoman Sojasaus en de kruiden. Voeg de broodkruimels toe en meng het nogmaals totdat het mengsel makkelijk kan worden gekneed.
Stap 2

Maak je handen vochtig en vorm van het mengsel nette gehaktballetjes met een doorsnede van ongeveer 3 cm. Rijg de gehaktballetjes in batches van 3 tot 5 balletjes aan een spies en zet ze 1 uur in de koelkast.
Stap 3

100 g cranberry's uit de pot – 2 el Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing – 1 tl geraspte sinaasappelschil – 1 el citroensap – 1 snufje gedroogde oregano – 1 Spaanse peper (optie)
Meng de cranberry's met de Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing, sinaasappelschil, het citroensap en de oregano. Houdt u van extra pikant, voeg dan naar smaak fijngehakte Spaanse peper toe.
Stap 4

1 el olie om in te vetten
Smeer de gehaktballetjes met behulp van een kwastje in met olie. Gril ze op een hete grillplaat ongeveer 5 minuten aan elke kant. Bestrijk de gehaktballen daarna aan elke kant met glazuur en gril ze opnieuw.
Tip:
U kunt ook varkensgehakt of een mengsel van gemalen vlees in plaats van kipgehakt nemen.
Het gerecht kan eventueel worden geserveerd met uw favoriete salade en de overgebleven cranberrymarinade kan als een heerlijke dipsaus worden gebruikt.
Als alternatief voor za'atar kunt u een combinatie van gedroogde tijm, sesamzaadjes, sumak (of geraspte citroenschil) en een snufje zout gebruiken.
Recept-ID 1232
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer