Gegrilde gehaktballetjes met cranberryglazuur

totale tijd 90 min.
15 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd
60 min. marineertijd

Traditionele gehaktballetjes, maar met een twist: ze krijgen eerst een uniek karakter met een sojamarinade, worden dan gegrild, niet gefrituurd, en tot slot overgoten met een cranberryglazuur die is gemengd met sinaasappelschil. Een verrukkelijke combinatie die uw smaakpapillen laten dansen van plezier!

Ingrediënten

2 porties

Vlees:

300 g
kipgehakt
1 
ei
2 theelepels
za'atarkruiden
1 snufje
gemalen Spaanse peper
1 snufje
peper
1 ½ eetlepels
broodkruimels of paneermeel

Cranberryglazuur:

100 g
cranberry's uit de pot
1 theelepel
geraspte sinaasappelschil
1 eetlepel
citroensap
1 snufje
gedroogde oregano
1 
Spaanse peper (optie)

Bovendien:

1 eetlepel
olie om in te vetten
Voedingswaarde (per portie): 1772 kJ  /  424 kcal
14 g Vetten
36 g Eiwitten
38 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g kipgehakt – 1  ei – 3 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 theelepels za'atarkruiden – 1 snufje gemalen Spaanse peper – 1 snufje peper – 1 ½ eetlepels broodkruimels of paneermeel

Meng het gehakt met een ei, Kikkoman Sojasaus en de kruiden. Voeg de broodkruimels toe en meng het nogmaals totdat het mengsel makkelijk kan worden gekneed.

Stap 2

Maak je handen vochtig en vorm van het mengsel nette gehaktballetjes met een doorsnede van ongeveer 3 cm. Rijg de gehaktballetjes in batches van 3 tot 5 balletjes aan een spies en zet ze 1 uur in de koelkast.

Stap 3

100 g cranberry's uit de pot – 2 eetlepels Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing1 theelepel geraspte sinaasappelschil – 1 eetlepel citroensap – 1 snufje gedroogde oregano – 1  Spaanse peper (optie)

Meng de cranberry's met de Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing, sinaasappelschil, het citroensap en de oregano. Houdt u van extra pikant, voeg dan naar smaak fijngehakte Spaanse peper toe.

Stap 4

1 eetlepel olie om in te vetten

Smeer de gehaktballetjes met behulp van een kwastje in met olie. Gril ze op een hete grillplaat ongeveer 5 minuten aan elke kant. Bestrijk de gehaktballen daarna aan elke kant met glazuur en gril ze opnieuw.

Tip:

U kunt ook varkensgehakt of een mengsel van gemalen vlees in plaats van kipgehakt nemen.

Het gerecht kan eventueel worden geserveerd met uw favoriete salade en de overgebleven cranberrymarinade kan als een heerlijke dipsaus worden gebruikt.

Als alternatief voor za'atar kunt u een combinatie van gedroogde tijm, sesamzaadjes, sumak (of geraspte citroenschil) en een snufje zout gebruiken.

 

Recept-ID 1232

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g kipgehakt – 1  ei – 3 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 theelepels za'atarkruiden – 1 snufje gemalen Spaanse peper – 1 snufje peper – 1 ½ eetlepels broodkruimels of paneermeel

Meng het gehakt met een ei, Kikkoman Sojasaus en de kruiden. Voeg de broodkruimels toe en meng het nogmaals totdat het mengsel makkelijk kan worden gekneed.

Maak je handen vochtig en vorm van het mengsel nette gehaktballetjes met een doorsnede van ongeveer 3 cm. Rijg de gehaktballetjes in batches van 3 tot 5 balletjes aan een spies en zet ze 1 uur in de koelkast.

100 g cranberry's uit de pot – 2 eetlepels Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing1 theelepel geraspte sinaasappelschil – 1 eetlepel citroensap – 1 snufje gedroogde oregano – 1  Spaanse peper (optie)

Meng de cranberry's met de Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing, sinaasappelschil, het citroensap en de oregano. Houdt u van extra pikant, voeg dan naar smaak fijngehakte Spaanse peper toe.

1 eetlepel olie om in te vetten

Smeer de gehaktballetjes met behulp van een kwastje in met olie. Gril ze op een hete grillplaat ongeveer 5 minuten aan elke kant. Bestrijk de gehaktballen daarna aan elke kant met glazuur en gril ze opnieuw.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.