Zoeteaardappel- crèmedip met sojasaus
Zoeken
Filter
Zoeteaardappel- crèmedip met sojasaus
Bookmark
279 van 306

Zoeteaardappel- crèmedip met sojasaus

Zoeteaardappel- crèmedip met sojasaus
Totale tijd 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Voedingswaarden (per portie) 516 kJ / 123 kcal
Vetten: 2.7 g
Eiwitten: 1.7 g
Koolhydraten: 20.8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Bereiding

  1. Was de zoete aardappelen, snijd ze in plakjes van ca. 1,5 cm dik en leg ze naast elkaar op een schaal. Dek ze af met vershoudfolie en laat ze in de magnetron op 600 watt in ca. 3-4 minuten gaar worden.
  2. Haal de schaal eruit, laat de zoete aardappel afgedekt met folie kort afkoelen, schil ze en snijd ze in blokjes.
  3. Breng in een pan witte wijn, mineraalwater en bruine suiker aan de kook. Doe, als de suiker is opgelost, sojasaus erbij en laat afkoelen.
  4. Doe de zoeteaardappelblokjes, het gekookte kruidenmengsel, cayennepeper en sesamolie in een mixer en pureer ze.
  5. Doe vlak voor het serveren eerst de zure room (of slagroom) in een schaaltje of glas, doe daarop de zoeteaardappeldip en serveer.

De zoeteaardappel-crèmedip past heel goed bij bijvoorbeeld:

  • Tortillachips
  • Grissini
  • Crackers
  • in reepjes/sticks gesneden toastbrood

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Voedingswaarden (per portie) 516 kJ / 123 kcal
Vetten: 2.7 g
Eiwitten: 1.7 g
Koolhydraten: 20.8 g