Zoeteaardappel- crèmedip met sojasaus
Zoeteaardappel- crèmedip met sojasaus

Zoeteaardappel- crèmedip met sojasaus

totale tijd15 min.
15 min.voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
200 g
zoete aardappel
60 ml
milde witte wijn
160 ml
mineraalwater
2 eetlepels
bruine suiker
 ½ theelepel
cayennepeper
1 theelepel
sesamolie
3 eetlepels
zure room (of slagroom)
Voedingswaarde (per portie):516 kJ / 123 kcal
2,7 gVetten
1,7 gEiwitten
20,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Was de zoete aardappelen, snijd ze in plakjes van ca. 1,5 cm dik en leg ze naast elkaar op een schaal. Dek ze af met vershoudfolie en laat ze in de magnetron op 600 watt in ca. 3-4 minuten gaar worden.

Stap 2

Haal de schaal eruit, laat de zoete aardappel afgedekt met folie kort afkoelen, schil ze en snijd ze in blokjes.

Stap 3

Breng in een pan witte wijn, mineraalwater en bruine suiker aan de kook. Doe, als de suiker is opgelost, sojasaus erbij en laat afkoelen.

Stap 4

Doe de zoeteaardappelblokjes, het gekookte kruidenmengsel, cayennepeper en sesamolie in een mixer en pureer ze.

Stap 5

Doe vlak voor het serveren eerst de zure room (of slagroom) in een schaaltje of glas, doe daarop de zoeteaardappeldip en serveer.

Tip

De zoeteaardappel-crèmedip past heel goed bij bijvoorbeeld:
Tortillachips, Grissini, Crackers, in reepjes/sticks gesneden toastbrood

Recept-ID 138

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Was de zoete aardappelen, snijd ze in plakjes van ca. 1,5 cm dik en leg ze naast elkaar op een schaal. Dek ze af met vershoudfolie en laat ze in de magnetron op 600 watt in ca. 3-4 minuten gaar worden.

Haal de schaal eruit, laat de zoete aardappel afgedekt met folie kort afkoelen, schil ze en snijd ze in blokjes.

Breng in een pan witte wijn, mineraalwater en bruine suiker aan de kook. Doe, als de suiker is opgelost, sojasaus erbij en laat afkoelen.

Doe de zoeteaardappelblokjes, het gekookte kruidenmengsel, cayennepeper en sesamolie in een mixer en pureer ze.

Doe vlak voor het serveren eerst de zure room (of slagroom) in een schaaltje of glas, doe daarop de zoeteaardappeldip en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.