Couscous met gegrilde groenten en burrata
Deze voedzame en heerlijke vegetarische couscousvariatie is een geweldig hoofdgerecht. Een mix van wortelgroenten wordt geroosterd en vervolgens gemarineerd in een geurige citroen-muntdressing en geserveerd met romige burrata. Een explosie van smaken en aroma's.
Voorbereiding
Stap 1
100 g couscous – 1 komkommer – 1 grote tomaat
Doe de couscous in een grote kom en schenk er kokend water over, tot ongeveer 1 cm boven het oppervlak van de couscous. Dek af en laat 5 minuten staan. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes en voeg ze toe aan de couscous. Meng goed.
Stap 2
200 g babywortel – 200 g aardpeer – 200 g rode biet – 100 g koolraap – 1 rode ui – ½ bol knoflook – 1 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 190 °C. Was en schil de groenten en snijd ze in kleinere stukken. Leg ze op een bakplaat samen met een halve bol knoflook en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Bak ongeveer 30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Stap 3
5 el olijfolie – ½ citroen (sap) – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – ½ tl peper – 1 el honing – 80 g gehakte munt
Meng in een grote kom de olijfolie, het citroensap, de sojasaus, peper, honing en gehakte munt. Plet de geroosterde knoflook met een vork en voeg toe aan de kom samen met de overige geroosterde groenten. Zet opzij om 10 minuten te marineren.
Stap 4
120 g burrata – ½ granaatappel (zaden) – ½ bos(je) peterselie
Leg de burrata op een bord en schep er de couscous en de geroosterde, gemarineerde groenten over. Besprenkel met de overgebleven marinade. Garneer met granaatappelpitjes en blaadjes peterselie.
Meestal marineren we voedsel voor het bakken, maar in dit recept wordt de marinade na het koken gebruikt. De marinade wordt opgenomen door de geroosterde groenten, waardoor ze een meer uitgesproken smaak krijgen.
Recept-ID 1152
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer