

Fruitige summer rolls
Zoete summer rolls gevuld met kokosrijst en fruit, geserveerd met een zachte zoutzoete chocoladesaus op basis van Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Sesamolie. Ideaal als je iets zoets wilt, maar niet te zwaar.
Voorbereiding
Stap 1

150 g rijst – 400 ml kokosmelk uit blik – 100 ml water – 1 el kokosvlokken – 2 tl suiker – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus
Spoel de rijst af en doe het in een pan. Giet de kokosmelk en het water erbij. Voeg de kokosvlokken, suiker en Kikkoman Glutenvrije Sojasaus toe en laat het geheel 20 minuten op een laag vuurtje koken.
Stap 2

100 g pure chocolade – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 tl suiker
Hak de chocolade fijn en doe deze in een kom. Voeg de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, de Kikkoman Sesamolie en suiker toe. Plaats de kom boven een steelpan met heet water en smelt de chocolade onder voortdurend roeren tot het gemengd is. Zet opzij.
Stap 3

6 vellen rijstpapier – 1 banaan – Een paar plakjes mango – 4 aardbeien – Een paar bosbessen – Een paar frambozen
Week de vellen rijstpapier in warm water en dep ze voorzichtig droog. Snijd de banaan, mango en aardbeien in plakjes. Leg wat rijst en fruit in het midden van elk rijstpapiertje. Gebruik voor de eerste twee plakjes banaan en een paar bosbessen; voor de volgende banaan en frambozen; en voor de laatste mango en aardbeien.
Stap 4

Serveer de summer rolls met de chocoladesaus.
Tip:
Voel je vrij om te experimenteren met het fruit, probeer bijvoorbeeld kiwi, ananas of gehalveerde druiven. De summer rolls kunnen ook worden geserveerd met yoghurt, mangosaus of karamel in plaats van chocolade.
Recept-ID 1529
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer