Fruitige summer rolls
Fruitige summer rolls

Fruitige summer rolls

5 3 beoordelingen
totale tijd 30 min.
10 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Zoete summer rolls gevuld met kokosrijst en fruit, geserveerd met een zachte zoutzoete chocoladesaus op basis van Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Sesamolie. Ideaal als je iets zoets wilt, maar niet te zwaar.

Ingrediënten

2 porties

Kokosrijst:

150 g
rijst
400 ml
kokosmelk uit blik
100 ml
water
1 el
kokosvlokken
2 tl
suiker

Chocoladesaus:

100 g
pure chocolade
1 tl
suiker

Rollen:

6 
vellen rijstpapier
1 
banaan
Een paar plakjes mango
4 
aardbeien
Een paar bosbessen
Een paar frambozen
Voedingswaarde (per portie):1.842 kJ / 440 kcal
20 gVetten
6 gEiwitten
58 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g rijst – 400 ml kokosmelk uit blik – 100 ml water – 1 el kokosvlokken – 2 tl suiker – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Spoel de rijst af en doe het in een pan. Giet de kokosmelk en het water erbij. Voeg de kokosvlokken, suiker en Kikkoman Glutenvrije Sojasaus toe en laat het geheel 20 minuten op een laag vuurtje koken.

Stap 2

100 g pure chocolade – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl suiker

Hak de chocolade fijn en doe deze in een kom. Voeg de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, de Kikkoman Sesamolie en suiker toe. Plaats de kom boven een steelpan met heet water en smelt de chocolade onder voortdurend roeren tot het gemengd is. Zet opzij.

Stap 3

6  vellen rijstpapier – 1  banaan – Een paar plakjes mango – 4  aardbeien – Een paar bosbessen – Een paar frambozen

Week de vellen rijstpapier in warm water en dep ze voorzichtig droog. Snijd de banaan, mango en aardbeien in plakjes. Leg wat rijst en fruit in het midden van elk rijstpapiertje. Gebruik voor de eerste twee plakjes banaan en een paar bosbessen; voor de volgende banaan en frambozen; en voor de laatste mango en aardbeien.

Stap 4

Serveer de summer rolls met de chocoladesaus.

Tip:

Voel je vrij om te experimenteren met het fruit, probeer bijvoorbeeld kiwi, ananas of gehalveerde druiven. De summer rolls kunnen ook worden geserveerd met yoghurt, mangosaus of karamel in plaats van chocolade.

Recept-ID 1529

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g rijst – 400 ml kokosmelk uit blik – 100 ml water – 1 el kokosvlokken – 2 tl suiker – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Spoel de rijst af en doe het in een pan. Giet de kokosmelk en het water erbij. Voeg de kokosvlokken, suiker en Kikkoman Glutenvrije Sojasaus toe en laat het geheel 20 minuten op een laag vuurtje koken.

100 g pure chocolade – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl suiker

Hak de chocolade fijn en doe deze in een kom. Voeg de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, de Kikkoman Sesamolie en suiker toe. Plaats de kom boven een steelpan met heet water en smelt de chocolade onder voortdurend roeren tot het gemengd is. Zet opzij.

6 vellen rijstpapier – 1 banaan – Een paar plakjes mango – 4 aardbeien – Een paar bosbessen – Een paar frambozen

Week de vellen rijstpapier in warm water en dep ze voorzichtig droog. Snijd de banaan, mango en aardbeien in plakjes. Leg wat rijst en fruit in het midden van elk rijstpapiertje. Gebruik voor de eerste twee plakjes banaan en een paar bosbessen; voor de volgende banaan en frambozen; en voor de laatste mango en aardbeien.

Serveer de summer rolls met de chocoladesaus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.