Veggie summer rolls met feta & olijf
Veggie summer rolls met feta & olijf

Veggie summer rolls met feta & olijf

5 3 beoordelingen
totale tijd 15 min.
15 min. voorbereidingstijd

Lichte mediterrane summer rolls gevuld met knapperige groenten, feta en olijven, geserveerd met een citrusachtige Griekse yoghurtdip, op smaak gebracht met Kikkoman Ponzu Citroen. Heerlijk als lunch of als fris, smaakvol tussendoortje.

Ingrediënten

2 porties
6 
vellen rijstpapier
1 
lange komkommer
1 
avocado
150 g
feta
100 g
zwarte olijven
 ½ bos(je)
basilicum
2 el
zonnebloempitten
200 g
Griekse yoghurt
1 
teentje knoflook, fijngemaakt
 ½ tl
gemalen zwarte peper
1 el
gehakte basilicum
Voedingswaarde (per portie):2.026 kJ / 484 kcal
33 gVetten
13 gEiwitten
31 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

6  vellen rijstpapier – 1  lange komkommer – 1  avocado – 150 g feta

Snijd de komkommer, avocado en feta in reepjes. Week de rijstpapiervellen in water tot ze zacht worden.

Stap 2

100 g zwarte olijven –  ½ bos(je) basilicum – 2 el zonnebloempitten

Leg een deel van de feta en groenten uit stap 1, de olijven, zonnebloempitten en enkele basilicumblaadjes op elk vel rijstpapier. Wikkel stevig in.

Stap 3

200 g Griekse yoghurt – 3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1  teentje knoflook, fijngestampt –  ½ tl gemalen zwarte peper – 1 el gehakte basilicum

Meng alle ingrediënten tot een gladde saus. Serveer de summer rolls met de citrusdip.

Tip:

Je kunt de vulling variëren met seizoensgroenten zoals wortels, paprika of sla - zorg er wel voor dat ze in dunne plakjes gesneden zijn, zodat je ze makkelijker kunt inpakken.

Recept-ID 1526

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

6 vellen rijstpapier – 1 lange komkommer – 1 avocado – 150 g feta

Snijd de komkommer, avocado en feta in reepjes. Week de rijstpapiervellen in water tot ze zacht worden.

100 g zwarte olijven – ½ bos(je) basilicum – 2 el zonnebloempitten

Leg een deel van de feta en groenten uit stap 1, de olijven, zonnebloempitten en enkele basilicumblaadjes op elk vel rijstpapier. Wikkel stevig in.

200 g Griekse yoghurt – 3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 teentje knoflook, fijngestampt – ½ tl gemalen zwarte peper – 1 el gehakte basilicum

Meng alle ingrediënten tot een gladde saus. Serveer de summer rolls met de citrusdip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.