

Veggie summer rolls met feta & olijf
Lichte mediterrane summer rolls gevuld met knapperige groenten, feta en olijven, geserveerd met een citrusachtige Griekse yoghurtdip, op smaak gebracht met Kikkoman Ponzu Citroen. Heerlijk als lunch of als fris, smaakvol tussendoortje.
Voorbereiding
Stap 1

6 vellen rijstpapier – 1 lange komkommer – 1 avocado – 150 g feta
Snijd de komkommer, avocado en feta in reepjes. Week de rijstpapiervellen in water tot ze zacht worden.
Stap 2

100 g zwarte olijven – ½ bos(je) basilicum – 2 el zonnebloempitten
Leg een deel van de feta en groenten uit stap 1, de olijven, zonnebloempitten en enkele basilicumblaadjes op elk vel rijstpapier. Wikkel stevig in.
Stap 3

200 g Griekse yoghurt – 3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 1 teentje knoflook, fijngestampt – ½ tl gemalen zwarte peper – 1 el gehakte basilicum
Meng alle ingrediënten tot een gladde saus. Serveer de summer rolls met de citrusdip.
Tip:
Je kunt de vulling variëren met seizoensgroenten zoals wortels, paprika of sla - zorg er wel voor dat ze in dunne plakjes gesneden zijn, zodat je ze makkelijker kunt inpakken.
Recept-ID 1526
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer