

Kip & asperge summer rolls
Gegrilde kip gemarineerd in kimchisaus, knapperige asperges met lente-uitjes, verpakt in rijstpapier en geserveerd met een romige, pittige dip. Licht, heerlijk en perfect om te delen.
Voorbereiding
Stap 1

200 g kipfilet – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el plantaardige olie
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Meng met de Kikkoman Kimchi Chilisaus, plantaardige olie en Kikkoman Sojasaus. Laat ongeveer 15 minuten staan en bak het goudbruin in een pan. Zet opzij om af te koelen.
Stap 2

1 tl boter – 1 sjalot – 4 eieren – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 snufje snufje peper – 2 el bosui, fijngesneden
Verhit de boter in een koekenpan. Snipper de sjalot. Klop de eieren los in een kom. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus en peper. Doe de sjalot in de pan en bak 1 minuut. Giet de eieren erbij en bak ze zachtjes, zonder uit te drogen. Bestrooi met de lente-uitjes en zet opzij om af te koelen.
Stap 3

8 groene asperges – 8 vellen rijstpapier – 20 g rucola
Maak de asperges schoon en breek de harde uiteinden af. Blancheer ze 2 minuten in gezouten kokend water en dompel ze daarna kort onder in koud water. Week de rijstpapiervellen in warm water en dep elk vel voorzichtig droog. Leg de rucola, eieren, asperges en kip op elk vel en rol strak op.
Stap 4

2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 2 el room – 1 tl citroensap
Meng de Kikkoman Kimchi Chilisaus, room en citroensap in een kom tot een gladde saus. Serveer de summer rolls met de romige dip.
Tip:
Je kunt de summer rolls koud serveren of licht gebakken met Kikkoman Sesamolie.
Recept-ID 1527
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer