Kip & asperge summer rolls
Kip & asperge summer rolls

Kip & asperge summer rolls

5 1 beoordelingen
totale tijd 30 min.
10 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Gegrilde kip gemarineerd in kimchisaus, knapperige asperges met lente-uitjes, verpakt in rijstpapier en geserveerd met een romige, pittige dip. Licht, heerlijk en perfect om te delen.

Ingrediënten

2 porties
200 g
kipfilet
1 el
plantaardige olie
1 tl
boter
1 
sjalot
4 
eieren
1 snufje
snufje peper
2 el
bosui, fijngesneden
8 
groene asperges
8 
vellen rijstpapier
20 g
rucola
2 el
room
1 tl
citroensap
Voedingswaarde (per portie):1.549 kJ / 370 kcal
20 gVetten
28 gEiwitten
15 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g kipfilet – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el plantaardige olie

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Meng met de Kikkoman Kimchi Chilisaus, plantaardige olie en Kikkoman Sojasaus. Laat ongeveer 15 minuten staan en bak het goudbruin in een pan. Zet opzij om af te koelen.

Stap 2

1 tl boter – 1  sjalot – 4  eieren – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje snufje peper – 2 el bosui, fijngesneden

Verhit de boter in een koekenpan. Snipper de sjalot. Klop de eieren los in een kom. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus en peper. Doe de sjalot in de pan en bak 1 minuut. Giet de eieren erbij en bak ze zachtjes, zonder uit te drogen. Bestrooi met de lente-uitjes en zet opzij om af te koelen.

Stap 3

8  groene asperges – 8  vellen rijstpapier – 20 g rucola

Maak de asperges schoon en breek de harde uiteinden af. Blancheer ze 2 minuten in gezouten kokend water en dompel ze daarna kort onder in koud water. Week de rijstpapiervellen in warm water en dep elk vel voorzichtig droog. Leg de rucola, eieren, asperges en kip op elk vel en rol strak op.

Stap 4

2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 el room – 1 tl citroensap

Meng de Kikkoman Kimchi Chilisaus, room en citroensap in een kom tot een gladde saus. Serveer de summer rolls met de romige dip.

Tip:

Je kunt de summer rolls koud serveren of licht gebakken met Kikkoman Sesamolie.

Recept-ID 1527

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g kipfilet – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el plantaardige olie

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Meng met de Kikkoman Kimchi Chilisaus, plantaardige olie en Kikkoman Sojasaus. Laat ongeveer 15 minuten staan en bak het goudbruin in een pan. Zet opzij om af te koelen.

1 tl boter – 1 sjalot – 4 eieren – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje snufje peper – 2 el bosui, fijngesneden

Verhit de boter in een koekenpan. Snipper de sjalot. Klop de eieren los in een kom. Breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus en peper. Doe de sjalot in de pan en bak 1 minuut. Giet de eieren erbij en bak ze zachtjes, zonder uit te drogen. Bestrooi met de lente-uitjes en zet opzij om af te koelen.

8 groene asperges – 8 vellen rijstpapier – 20 g rucola

Maak de asperges schoon en breek de harde uiteinden af. Blancheer ze 2 minuten in gezouten kokend water en dompel ze daarna kort onder in koud water. Week de rijstpapiervellen in warm water en dep elk vel voorzichtig droog. Leg de rucola, eieren, asperges en kip op elk vel en rol strak op.

2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 el room – 1 tl citroensap

Meng de Kikkoman Kimchi Chilisaus, room en citroensap in een kom tot een gladde saus. Serveer de summer rolls met de romige dip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.