

Summer rolls met gebakken zalm, mango en rijst
Fris en vol textuur zitten deze knapperige summer rolls boordevol zalm, mango en komkommer, gewikkeld in rijstpapier en geserveerd met twee dips - een romige, en een met sesam - elk verrijkt met Kikkoman‑sauzen.
Voorbereiding
Stap 1

50 g basmatirijst – 150 g zalmfilet – 2 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade – 1 el sesamzaad
Kook de rijst gaar en laat afkoelen. Snijd de zalm in blokjes, meng met de Kikkoman Pokesaus en sesamzaadjes en bak 10 minuten op 200°C in de airfryer of 15 minuten in de oven.
Stap 2

6 vellen rijstpapier – ½ lange komkommer – 1 mango
Snijd de komkommer en mango in reepjes. Week elk vel rijstpapier in water tot het zacht is.
Stap 3

1 el zwart sesamzaad
Leg een portie rijst, zalm, komkommer en mango op elk vel rijstpapier en bestrooi met de sesamzaadjes. Stevig inpakken.
Stap 4

150 g kookroom – 2 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade – 1 tl citroensap
Meng de kookroom, Kikkoman Pokesaus en citroensap om de eerste dip te maken.
Stap 5

2 el Kikkoman Sesamsaus – 1 el water – ½ tl gemalen zwarte peper
Meng de Kikkoman Sesamsaus, water en zwarte peper om de tweede dip te maken. Serveer de summer rolls met de romige dip en de sesamdip.
Recept-ID 1528
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer