Summer rolls met gebakken zalm, mango en rijst
Summer rolls met gebakken zalm, mango en rijst

Summer rolls met gebakken zalm, mango en rijst

5 1 beoordelingen
totale tijd 40 min.
10 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd
15 min. koeltijd

Fris en vol textuur zitten deze knapperige summer rolls boordevol zalm, mango en komkommer, gewikkeld in rijstpapier en geserveerd met twee dips - een romige, en een met sesam - elk verrijkt met Kikkoman‑sauzen.

Ingrediënten

2 porties

Summer rolls:

50 g
basmatirijst
150 g
zalmfilet
1 el
sesamzaad
6 
vellen rijstpapier
 ½ 
lange komkommer
1 
mango
1 el
zwart sesamzaad

Dips:

150 g
kookroom
1 tl
citroensap
1 el
water
 ½ tl
gemalen zwarte peper
Voedingswaarde (per portie):2.134 kJ / 510 kcal
32 gVetten
17 gEiwitten
34 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

50 g basmatirijst – 150 g zalmfilet – 2 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade1 el sesamzaad

Kook de rijst gaar en laat afkoelen. Snijd de zalm in blokjes, meng met de Kikkoman Pokesaus en sesamzaadjes en bak 10 minuten op 200°C in de airfryer of 15 minuten in de oven.

Stap 2

6  vellen rijstpapier –  ½  lange komkommer – 1  mango

Snijd de komkommer en mango in reepjes. Week elk vel rijstpapier in water tot het zacht is.

Stap 3

1 el zwart sesamzaad

Leg een portie rijst, zalm, komkommer en mango op elk vel rijstpapier en bestrooi met de sesamzaadjes. Stevig inpakken.

Stap 4

150 g kookroom – 2 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade1 tl citroensap

Meng de kookroom, Kikkoman Pokesaus en citroensap om de eerste dip te maken.

Stap 5

2 el Kikkoman Sesamsaus1 el water –  ½ tl gemalen zwarte peper

Meng de Kikkoman Sesamsaus, water en zwarte peper om de tweede dip te maken. Serveer de summer rolls met de romige dip en de sesamdip.

Recept-ID 1528

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

50 g basmatirijst – 150 g zalmfilet – 2 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade1 el sesamzaad

Kook de rijst gaar en laat afkoelen. Snijd de zalm in blokjes, meng met de Kikkoman Pokesaus en sesamzaadjes en bak 10 minuten op 200°C in de airfryer of 15 minuten in de oven.

6 vellen rijstpapier – ½ lange komkommer – 1 mango

Snijd de komkommer en mango in reepjes. Week elk vel rijstpapier in water tot het zacht is.

1 el zwart sesamzaad

Leg een portie rijst, zalm, komkommer en mango op elk vel rijstpapier en bestrooi met de sesamzaadjes. Stevig inpakken.

150 g kookroom – 2 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade1 tl citroensap

Meng de kookroom, Kikkoman Pokesaus en citroensap om de eerste dip te maken.

2 el Kikkoman Sesamsaus1 el water – ½ tl gemalen zwarte peper

Meng de Kikkoman Sesamsaus, water en zwarte peper om de tweede dip te maken. Serveer de summer rolls met de romige dip en de sesamdip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.