Krokante tofu summer rolls
Krokante tofu summer rolls

Krokante tofu summer rolls

4,7 22 beoordelingen
totale tijd 40 min.
10 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd
10 min. marineertijd

Goudkleurige summer rolls gevuld met knapperige groenten, sla en met soja en sesam gemarineerde tofu, gewikkeld in rijstpapier en in de oven gebakken voor extra knapperigheid. Geserveerd met een citrus‑ en gemberdip zijn ze licht, heerlijk en vol met umami‑smaak.

Ingrediënten

2 porties
200 g
tofu
 ¼ tl
gemalen zwarte peper
1 ½ tl
geraspte gember
1 
teentje knoflook, geperst
1 el
plantaardige olie
1 
wortel
1 
komkommer
4 
blaadjes ijsbergsla
7 
vellen rijstpapier

alternatief:

2 el
honing (of ahornsiroop)
1 
Spaanse peper, fijngehakt
1 tl
geroosterde sesamzaadjes
1 el
lente-uitjes, fijngehakt
Voedingswaarde (per portie):1.758 kJ / 420 kcal
26 gVetten
15 gEiwitten
30 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g tofu – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ¼ tl gemalen zwarte peper –  ½ tl geraspte gember – 1  teentje knoflook, geperst

Snijd de tofu in blokjes. Doe de Kikkoman Sesamolie, Kikkoman Sojasaus, zwarte peper, geraspte gember en geperste knoflook in een kom. Meng goed om elk stuk tofu met de kruiden te bedekken.

Stap 2

1 el plantaardige olie – 1  wortel – 1  komkommer – 4  blaadjes ijsbergsla

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de gemarineerde tofu toe en bak deze aan alle kanten goudbruin. Snijd de wortel en komkommer in dunne reepjes en de sla in kleine stukjes.

Stap 3

7  vellen rijstpapier – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Week de rijstpapiervellen in warm water en droog ze voorzichtig. Leg op elk vel de groenten en tofu en rol ze op. Bestrijk ze met de Kikkoman Sesamolie en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C of in een airfryer.

Stap 4

75 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap75 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof2 el honing (of ahornsiroop) – 1  Spaanse peper, fijngehakt – 1 tl geraspte gember

Meng de Kikkoman Ponzu Yuzu (of Kikkoman Ponzu Lemon) met de honing, fijngehakte Spaanse peper en gember in een kom.

Stap 5

1 tl geroosterde sesamzaadjes – 1 el lente-uitjes, fijngehakt

Bestrooi de afgewerkte rolletjes met de geroosterde sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes en serveer met de citrus- en gemberdip.

Tip:

Het toevoegen van verse kruiden zoals koriander, Thaise basilicum of munt versterkt de smaak van de summer roll.

Voor de dip kun je de Kikkoman Yuzu Ponzu vervangen door de Kikkoman Lemon Ponzu.

Recept-ID 1525

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g tofu – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ¼ tl gemalen zwarte peper – ½ tl geraspte gember – 1 teentje knoflook, geperst

Snijd de tofu in blokjes. Doe de Kikkoman Sesamolie, Kikkoman Sojasaus, zwarte peper, geraspte gember en geperste knoflook in een kom. Meng goed om elk stuk tofu met de kruiden te bedekken.

1 el plantaardige olie – 1 wortel – 1 komkommer – 4 blaadjes ijsbergsla

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de gemarineerde tofu toe en bak deze aan alle kanten goudbruin. Snijd de wortel en komkommer in dunne reepjes en de sla in kleine stukjes.

7 vellen rijstpapier – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Week de rijstpapiervellen in warm water en droog ze voorzichtig. Leg op elk vel de groenten en tofu en rol ze op. Bestrijk ze met de Kikkoman Sesamolie en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C of in een airfryer.

75 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap75 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof2 el honing (of ahornsiroop) – 1 Spaanse peper, fijngehakt – 1 tl geraspte gember

Meng de Kikkoman Ponzu Yuzu (of Kikkoman Ponzu Lemon) met de honing, fijngehakte Spaanse peper en gember in een kom.

1 tl geroosterde sesamzaadjes – 1 el lente-uitjes, fijngehakt

Bestrooi de afgewerkte rolletjes met de geroosterde sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes en serveer met de citrus- en gemberdip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.