

Krokante tofu summer rolls
Goudkleurige summer rolls gevuld met knapperige groenten, sla en met soja en sesam gemarineerde tofu, gewikkeld in rijstpapier en in de oven gebakken voor extra knapperigheid. Geserveerd met een citrus‑ en gemberdip zijn ze licht, heerlijk en vol met umami‑smaak.
Ingrediënten
alternatief:
Voorbereiding
Stap 1

200 g tofu – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – ¼ tl gemalen zwarte peper – ½ tl geraspte gember – 1 teentje knoflook, geperst
Snijd de tofu in blokjes. Doe de Kikkoman Sesamolie, Kikkoman Sojasaus, zwarte peper, geraspte gember en geperste knoflook in een kom. Meng goed om elk stuk tofu met de kruiden te bedekken.
Stap 2

1 el plantaardige olie – 1 wortel – 1 komkommer – 4 blaadjes ijsbergsla
Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de gemarineerde tofu toe en bak deze aan alle kanten goudbruin. Snijd de wortel en komkommer in dunne reepjes en de sla in kleine stukjes.
Stap 3

7 vellen rijstpapier – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie
Week de rijstpapiervellen in warm water en droog ze voorzichtig. Leg op elk vel de groenten en tofu en rol ze op. Bestrijk ze met de Kikkoman Sesamolie en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C of in een airfryer.
Stap 4

75 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap – 75 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 2 el honing (of ahornsiroop) – 1 Spaanse peper, fijngehakt – 1 tl geraspte gember
Meng de Kikkoman Ponzu Yuzu (of Kikkoman Ponzu Lemon) met de honing, fijngehakte Spaanse peper en gember in een kom.
Stap 5

1 tl geroosterde sesamzaadjes – 1 el lente-uitjes, fijngehakt
Bestrooi de afgewerkte rolletjes met de geroosterde sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes en serveer met de citrus- en gemberdip.
Tip:
Het toevoegen van verse kruiden zoals koriander, Thaise basilicum of munt versterkt de smaak van de summer roll.
Voor de dip kun je de Kikkoman Yuzu Ponzu vervangen door de Kikkoman Lemon Ponzu.
Recept-ID 1525
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer