Gegrilde peer met gorgonzola en hazelnoot
Gegrilde peer met gorgonzola en hazelnoot

Gegrilde peer met gorgonzola en hazelnoot

5 1 beoordelingen
totale tijd 17 min.
10 min. voorbereidingstijd
7 min. kooktijd

Dit vegetarische gerecht combineert de zoete smaak van gegrilde peer met de scherpte van gorgonzola, knapperig geroosterde hazelnoten en de zachte bloemige noten van de vlierbloesemdressing. Ideaal als voorgerecht of licht hoofdgerecht voor twee personen.

Ingrediënten

2 porties
2 
rijpe peren, uitgeboord en gehalveerd
15 ml
olijfolie
50 g
gorgonzola, verkruimeld
25 g
hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
10 g
verse muntblaadjes
2 el
vlierbloesemsiroop
1 el
extra vierge olijfolie
1 el
wittewijnazijn
 ¼ tl
versgemalen zwarte peper
Voedingswaarde (per portie):1.088 kJ / 260 kcal
17 gVetten
6 gEiwitten
22 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2 el vlierbloesemsiroop – 1 el extra vierge olijfolie – 1 el wittewijnazijn – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus ¼ tl vers gemalen zwarte peper

Klop de vlierbloesemsiroop, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus in een kleine kom door elkaar. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Stap 2

2  rijpe peren, uitgeboord en gehalveerd – 15 ml olijfolie – 50 g gorgonzola, verkruimeld – 25 g hazelnoten, geroosterd en fijngehakt – 10 g verse muntblaadjes

Verwarm de barbecue voor op hoge temperatuur. Smeer de halve peren lichtjes in met olijfolie. Gril ze 3‑4 minuten met de gesneden kant naar beneden, tot er grillstrepen op komen en ze een beetje zacht zijn. Draai ze dan om en gril nog 2‑3 minuten. Verdeel de halve peren over een serveerbord en bestrooi elke helft met de verkruimelde gorgonzola en geroosterde hazelnoten. Besprenkel royaal met de vlierbloesemdressing en garneer met verse muntblaadjes.

Recept-ID 1452

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 el vlierbloesemsiroop – 1 el extra vierge olijfolie – 1 el wittewijnazijn – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus ¼ tl vers gemalen zwarte peper

Klop de vlierbloesemsiroop, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus in een kleine kom door elkaar. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

2 rijpe peren, uitgeboord en gehalveerd – 15 ml olijfolie – 50 g gorgonzola, verkruimeld – 25 g hazelnoten, geroosterd en fijngehakt – 10 g verse muntblaadjes

Verwarm de barbecue voor op hoge temperatuur. Smeer de halve peren lichtjes in met olijfolie. Gril ze 3‑4 minuten met de gesneden kant naar beneden, tot er grillstrepen op komen en ze een beetje zacht zijn. Draai ze dan om en gril nog 2‑3 minuten. Verdeel de halve peren over een serveerbord en bestrooi elke helft met de verkruimelde gorgonzola en geroosterde hazelnoten. Besprenkel royaal met de vlierbloesemdressing en garneer met verse muntblaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.