

Gegrilde peer met gorgonzola en hazelnoot
Dit vegetarische gerecht combineert de zoete smaak van gegrilde peer met de scherpte van gorgonzola, knapperig geroosterde hazelnoten en de zachte bloemige noten van de vlierbloesemdressing. Ideaal als voorgerecht of licht hoofdgerecht voor twee personen.
Voorbereiding
Stap 1

2 el vlierbloesemsiroop – 1 el extra vierge olijfolie – 1 el wittewijnazijn – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus – ¼ tl vers gemalen zwarte peper
Klop de vlierbloesemsiroop, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus in een kleine kom door elkaar. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Stap 2

2 rijpe peren, uitgeboord en gehalveerd – 15 ml olijfolie – 50 g gorgonzola, verkruimeld – 25 g hazelnoten, geroosterd en fijngehakt – 10 g verse muntblaadjes
Verwarm de barbecue voor op hoge temperatuur. Smeer de halve peren lichtjes in met olijfolie. Gril ze 3‑4 minuten met de gesneden kant naar beneden, tot er grillstrepen op komen en ze een beetje zacht zijn. Draai ze dan om en gril nog 2‑3 minuten. Verdeel de halve peren over een serveerbord en bestrooi elke helft met de verkruimelde gorgonzola en geroosterde hazelnoten. Besprenkel royaal met de vlierbloesemdressing en garneer met verse muntblaadjes.
Recept-ID 1452
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer