Kaneelbroodjes met peer en walnoten
De klassieke herfstgebakjes - kaneelbroodjes verrijkt met knapperige walnoten, sappige peren en sojasaus voor de umami-touch. Deze rijke versie zal elke liefhebber van deze geurige gebakjes verrukken.
Voorbereiding
Stap 1
420 g tarwebloem – 7 g gedroogde gist – 20 g kristalsuiker – 2 eieren – 180 ml karnemelk – 125 ml koolzaadolie
Zeef de bloem en meng deze met de suiker en de gist. Klop de karnemelk met de eieren en de koolzaadolie. Voeg alle ingrediënten samen, kneed tot een soepel deeg en zet opzij tot het in omvang is verdubbeld.
Stap 2
40 g boter – 40 g kristalsuiker – 1 sinaasappel (voor de geraspte schil) – 1 el kaneel – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Smelt de boter voor de vulling en meng deze met de suiker, kaneel, sinaasappelrasp en Kikkoman Sojasaus.
Stap 3
2 peren – 50 g walnoten
Rol het gerezen deeg uit tot een grote rechthoek. Bestrijk het met de kaneelvulling, bestrooi met walnoten en met in blokjes gesneden peer. Rol het op als een soort boomstam en plak de randen voorzichtig dicht. Snijd met een scherp mes plakjes van ongeveer 3 cm dik.
Stap 4
2 el abrikozenjam
Leg de rolletjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 25 minuten op 180 °C. Bestrijk ze direct na het bakken met abrikozenjam.
Recept-ID 1164
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer