Kaneelbroodjes met peer en walnoten
Kaneelbroodjes met peer en walnoten

Kaneelbroodjes met peer en walnoten

5 3 beoordelingen
totale tijd120 min.
15 min.voorbereidingstijd
25 min.kooktijd
80 min.rusttijd

De klassieke herfstgebakjes - kaneelbroodjes verrijkt met knapperige walnoten, sappige peren en sojasaus voor de umami-touch. Deze rijke versie zal elke liefhebber van deze geurige gebakjes verrukken.

Ingrediënten

9 porties

Broodjes:

420 g
tarwebloem
7 g
gedroogde gist
20 g
kristalsuiker
2 
eieren
180 ml
karnemelk
125 ml
koolzaadolie

Vulling:

40 g
boter
40 g
kristalsuiker
1 
sinaasappel (voor de geraspte schil)
1 el
kaneel

Extra:

2 
peren
50 g
walnoten
2 el
abrikozenjam
Voedingswaarde (per portie):1812 kJ / 433 kcal
23 gVetten
9,5 gEiwitten
47 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

420 g tarwebloem – 7 g gedroogde gist – 20 g kristalsuiker – 2  eieren – 180 ml karnemelk – 125 ml koolzaadolie

Zeef de bloem en meng deze met de suiker en de gist. Klop de karnemelk met de eieren en de koolzaadolie. Voeg alle ingrediënten samen, kneed tot een soepel deeg en zet opzij tot het in omvang is verdubbeld.

Stap 2

40 g boter – 40 g kristalsuiker – 1  sinaasappel (voor de geraspte schil) – 1 el kaneel – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Smelt de boter voor de vulling en meng deze met de suiker, kaneel, sinaasappelrasp en Kikkoman Sojasaus.

Stap 3

2  peren – 50 g walnoten

Rol het gerezen deeg uit tot een grote rechthoek. Bestrijk het met de kaneelvulling, bestrooi met walnoten en met in blokjes gesneden peer. Rol het op als een soort boomstam en plak de randen voorzichtig dicht. Snijd met een scherp mes plakjes van ongeveer 3 cm dik.

Stap 4

2 el abrikozenjam

Leg de rolletjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 25 minuten op 180 °C. Bestrijk ze direct na het bakken met abrikozenjam.

Recept-ID 1164

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

420 g tarwebloem – 7 g gedroogde gist – 20 g kristalsuiker – 2 eieren – 180 ml karnemelk – 125 ml koolzaadolie

Zeef de bloem en meng deze met de suiker en de gist. Klop de karnemelk met de eieren en de koolzaadolie. Voeg alle ingrediënten samen, kneed tot een soepel deeg en zet opzij tot het in omvang is verdubbeld.

40 g boter – 40 g kristalsuiker – 1 sinaasappel (voor de geraspte schil) – 1 el kaneel – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Smelt de boter voor de vulling en meng deze met de suiker, kaneel, sinaasappelrasp en Kikkoman Sojasaus.

2 peren – 50 g walnoten

Rol het gerezen deeg uit tot een grote rechthoek. Bestrijk het met de kaneelvulling, bestrooi met walnoten en met in blokjes gesneden peer. Rol het op als een soort boomstam en plak de randen voorzichtig dicht. Snijd met een scherp mes plakjes van ongeveer 3 cm dik.

2 el abrikozenjam

Leg de rolletjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 25 minuten op 180 °C. Bestrijk ze direct na het bakken met abrikozenjam.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.