

Koude komkommer- & avocadosoep met gremolata
totale tijd
12 min.
12 min.
voorbereidingstijd
Dit verfrissende soeprecept met groene groenten en kefir wordt koud geserveerd met een topping van gremolata. Heerlijk op een warme zomerdag. Geschikt voor vegetariërs
Ingrediënten
2 porties
500 g
kefir
1
avocado
1
lange komkommer
1
lente-ui
1 bos(je)
bieslook
1 bos(je)
peterselie
1 bos(je)
basilicum
2 eetlepel
limoensap
4 eetlepel
olijfolie
Gremolata:
1 bos(je)
peterselie
2
teentjes knoflook
1 eetlepel
olijfolie
1 eetlepel
geraspte citroenschil
0,50 theelepel
peper
Extra:
Een paar plakjes rode ui om te serveren
Voedingswaarde (per portie):
2143 kJ
/
512 kcal
40 g
Vetten
13 g
Eiwitten
23 g
Koolhydraten
Voorbereiding
Stap 1
Hak knoflook en peterselie fijn voor de gremolata.
Stap 2
Meng ze met olijfolie, citroenrasp en peper. Zet het in de koelkast.
Stap 3
Snijd de gewassen groenten in kleinere stukken. Hak de kruiden fijn.
Stap 4
Meng kruiden, groenten en olijfolie met kefir.
Stap 5
Breng op smaak met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus en limoensap.
Stap 6
Serveer met dungesneden rode ui en gremolata.
Recept-ID 1139
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer