Koude komkommer- & avocadosoep met gremolata
totale tijd12 min.
12 min.voorbereidingstijd
Dit verfrissende soeprecept met groene groenten en kefir wordt koud geserveerd met een topping van gremolata. Heerlijk op een warme zomerdag. Geschikt voor vegetariërs
Ingrediënten
2 porties
500 g
kefir
1
avocado
1
lange komkommer
1
lente-ui
1 bos(je)
bieslook
1 bos(je)
peterselie
1 bos(je)
basilicum
2 eetlepels
limoensap
4 eetlepels
olijfolie
Gremolata:
1 bos(je)
peterselie
2
teentjes knoflook
1 eetlepel
olijfolie
1 eetlepel
geraspte citroenschil
½ theelepel
peper
Extra:
Een paar plakjes rode ui om te serveren
–
Voedingswaarde (per portie):2143 kJ / 512 kcal
40 gVetten
13 gEiwitten
23 gKoolhydraten
Voorbereiding
Stap 1
Hak knoflook en peterselie fijn voor de gremolata.
Stap 2
Meng ze met olijfolie, citroenrasp en peper. Zet het in de koelkast.
Stap 3
Snijd de gewassen groenten in kleinere stukken. Hak de kruiden fijn.
Stap 4
Meng kruiden, groenten en olijfolie met kefir.
Stap 5
Breng op smaak met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus en limoensap.
Stap 6
Serveer met dungesneden rode ui en gremolata.
Recept-ID 1139
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer