Koude komkommer- & avocadosoep met gremolata

totale tijd 12 min.
12 min. voorbereidingstijd

Dit verfrissende soeprecept met groene groenten en kefir wordt koud geserveerd met een topping van gremolata. Heerlijk op een warme zomerdag. Geschikt voor vegetariërs

Ingrediënten

2 porties
500 g
kefir
1 
avocado
1 
lange komkommer
1 
lente-ui
1 bos(je)
bieslook
1 bos(je)
peterselie
1 bos(je)
basilicum
2 eetlepels
limoensap
4 eetlepels
olijfolie

Gremolata:

1 bos(je)
peterselie
2 
teentjes knoflook
1 eetlepel
olijfolie
1 eetlepel
geraspte citroenschil
 ½ theelepel
peper

Extra:

Een paar plakjes rode ui om te serveren
Voedingswaarde (per portie): 2143 kJ  /  512 kcal
40 g Vetten
13 g Eiwitten
23 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Hak knoflook en peterselie fijn voor de gremolata.

Stap 2

Meng ze met olijfolie, citroenrasp en peper. Zet het in de koelkast.

Stap 3

Snijd de gewassen groenten in kleinere stukken. Hak de kruiden fijn.

Stap 4

Meng kruiden, groenten en olijfolie met kefir.

Stap 5

Breng op smaak met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus en limoensap.

Stap 6

Serveer met dungesneden rode ui en gremolata.

Recept-ID 1139

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Hak knoflook en peterselie fijn voor de gremolata.

Meng ze met olijfolie, citroenrasp en peper. Zet het in de koelkast.

Snijd de gewassen groenten in kleinere stukken. Hak de kruiden fijn.

Meng kruiden, groenten en olijfolie met kefir.

Breng op smaak met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus en limoensap.

Serveer met dungesneden rode ui en gremolata.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.