Makkelijke Dutch Baby pannenkoeken met appel en walnoot

totale tijd 35 min.
15 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Luchtig pannenkoekbeslag op smaak gebracht met Kikkoman Mirin, goudbruin gebakken in de oven en geserveerd met een topping van gekarameliseerde stukjes appel en walnoten.

Ingrediënten

4 porties
6 
eieren
1 eetlepel
suiker
160 g
gewone bloem
320 ml
melk
1 eetlepel
boter voor de pan of bakvorm
400 g
(zure) appels, bijv. Cox Orange
50 g
gehakte walnoten
Zaadjes van 1 vanillestokje
Voedingswaarde (per portie): 2306 kJ  /  553 kcal
23,6 g Vetten
19,8 g Eiwitten
65,2 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte (180°C heteluchtoven). Plaats een grote ovenbestendige pan of ronde ovenschaal (Ø 28-30 cm) in de oven en verwarm deze voor. Maak het beslag pas klaar als de oven op temperatuur is.

Stap 2

Klop de eieren met de suiker, de bloem, de melk en 4 el mirin tot een glad beslag en laat het zo’n 5 minuten rusten. 

Stap 3

Haal de hete pan voorzichtig uit de oven, voeg de boter toe, laat het even smelten en smeer deze uit. Giet het vloeibare beslag erin en bak het in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten totdat het goudbruin is. Het deeg rijst veel, maar zakt weer in.

Stap 4

Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in smalle stukjes. Rooster de walnoten in een verwarmde pan tot ze goudbruin zijn. Voeg de vanillezaadjes, de appels en de resterende Mirin toe en bak het geheel zo’n 5 minuten tot alles licht gekarameliseerd is. 

Stap 5

Haal de pan met de pannenkoek uit de oven, leg het mengsel van appel en walnoten in het midden en serveer. 

Tip

 

Dit gerecht is heerlijk met vanille-ijs of saus.

Vervang de appels door bijv. peren, abrikozen, pruimen, enz.

Serveer met poedersuiker en kaneel. 

Als je de pannenkoek nog luchtiger wil maken, scheid dan de eieren, klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.

Dutch baby pannenkoeken zijn vergelijkbaar met Yorkshire pudding, maar dan geserveerd als dessert.

 

Recept-ID 1029

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte (180°C heteluchtoven). Plaats een grote ovenbestendige pan of ronde ovenschaal (Ø 28-30 cm) in de oven en verwarm deze voor. Maak het beslag pas klaar als de oven op temperatuur is.

Klop de eieren met de suiker, de bloem, de melk en 4 el mirin tot een glad beslag en laat het zo’n 5 minuten rusten. 

Haal de hete pan voorzichtig uit de oven, voeg de boter toe, laat het even smelten en smeer deze uit. Giet het vloeibare beslag erin en bak het in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten totdat het goudbruin is. Het deeg rijst veel, maar zakt weer in.

Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in smalle stukjes. Rooster de walnoten in een verwarmde pan tot ze goudbruin zijn. Voeg de vanillezaadjes, de appels en de resterende Mirin toe en bak het geheel zo’n 5 minuten tot alles licht gekarameliseerd is. 

Haal de pan met de pannenkoek uit de oven, leg het mengsel van appel en walnoten in het midden en serveer. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.