Makkelijke Dutch Baby pannenkoeken met appel en walnoot
Luchtig pannenkoekbeslag op smaak gebracht met Kikkoman Mirin, goudbruin gebakken in de oven en geserveerd met een topping van gekarameliseerde stukjes appel en walnoten.
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte (180°C heteluchtoven). Plaats een grote ovenbestendige pan of ronde ovenschaal (Ø 28-30 cm) in de oven en verwarm deze voor. Maak het beslag pas klaar als de oven op temperatuur is.
Stap 2
Klop de eieren met de suiker, de bloem, de melk en 4 el mirin tot een glad beslag en laat het zo’n 5 minuten rusten.
Stap 3
Haal de hete pan voorzichtig uit de oven, voeg de boter toe, laat het even smelten en smeer deze uit. Giet het vloeibare beslag erin en bak het in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten totdat het goudbruin is. Het deeg rijst veel, maar zakt weer in.
Stap 4
Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in smalle stukjes. Rooster de walnoten in een verwarmde pan tot ze goudbruin zijn. Voeg de vanillezaadjes, de appels en de resterende Mirin toe en bak het geheel zo’n 5 minuten tot alles licht gekarameliseerd is.
Stap 5
Haal de pan met de pannenkoek uit de oven, leg het mengsel van appel en walnoten in het midden en serveer.
Tip
Dit gerecht is heerlijk met vanille-ijs of saus.
Vervang de appels door bijv. peren, abrikozen, pruimen, enz.
Serveer met poedersuiker en kaneel.
Als je de pannenkoek nog luchtiger wil maken, scheid dan de eieren, klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.
Dutch baby pannenkoeken zijn vergelijkbaar met Yorkshire pudding, maar dan geserveerd als dessert.
Recept-ID 1029
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer