

Makkelijke soep van zoete aardappel en wortel
Gladde en romige soep van zoete aardappelen, wortelen en ui, verzacht met slagroom en op smaak gebracht met Kikkoman Mirin en verse kruiden.
Voorbereiding
Stap 1
Schil en was de zoete aardappelen en wortelen en snijd ze in stukjes. Pel de ui en snij het in dunne blokjes.
Stap 2
Verhit de boter in een pan, voeg de zoete aardappelen, wortelen en ui toe en laat het geheel zo’n 5 minuten fruiten.
Stap 3
Giet de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt 20-25 minuten koken.
Stap 4
Was de kruiden, dep ze droog, hak ze fijn of snijd ze in rolletjes. Klop de room lichtjes op.
Stap 5
Pureer de soep en breng op smaak met de sojasaus en peper. Voeg de slagroom en de helft van de kruiden toe, breng het op smaak met de Mirin en doe het in soepkommen of -borden.
Stap 6
Besprenkel het geheel met de resterende kruiden en serveer.
Tip:
Serveer met geroosterde sneetjes stokbrood, belegd met kaas.
Werk de soep af met verse gember.
Breng het op smaak met chilivlokken.
Recept-ID 1035
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer