Meringues met kastanjecrème
Meringues met kastanjecrème

Meringues met kastanjecrème

3 2 beoordelingen
totale tijd 1 u. 30 min.
30 min. voorbereidingstijd
1 u. kooktijd

De zoetheid van krokante meringue wordt uitgebalanceerd door een romige, zoet-hartige kastanjemousse, die een extra touch krijgt door de toevoeging van Natuurlijk Gebrouwen Kikkoman Sojasaus. Voeg wat knapperige noten toe en deze combinatie smaakt hemels!

Ingrediënten

6 porties

Meringues:

4 
eiwitten
200 g
griessuiker
1 tl
aardappelzetmeel
1 tl
citroensap
1 snufje
zout

Kastanjecrème:

400 g
ongekookte kastanjes
40 ml
rum
1 
vanilleboon
400 ml
melk
2 el
poedersuiker

Extra:

250 ml
dubbele room
1 tl
poedersuiker
10 g
melkchocolade, geraspt
2 el
gehakte pecannoten
Voedingswaarde (per portie):2.812 kJ / 672 kcal
19 gVetten
9 gEiwitten
60 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

4  eiwitten – 200 g griessuiker – 1 tl aardappelzetmeel – 1 tl citroensap – 1 snufje zout

Doe de eiwitten in een mengkom. Klop ze op tot stijve pieken en voeg geleidelijk 1 theelepel suiker per keer toe. Wanneer de meringue is opgeklopt en alle suiker is toegevoegd, roer je het citroensap en het aardappelzetmeel erdoor. Meng kort om de ingrediënten te combineren. 
 
 Schep de meringue in een spuitzak en vorm nestjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats ze in een op 160 °C voorverwarmde oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk naar 100 °C. Bak de meringues 1 uur.

Stap 2

400 g ongekookte kastanjes – 40 ml rum – 1  vanilleboon – 400 ml melk – 2 el poedersuiker – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Kerf de kastanjes in met een scherp mes. Giet er kokend water over en kook ze gedurende 20 minuten. Haal de kastanjes uit het water, laat ze afkoelen en pel ze. 
 
Doe de gepelde kastanjes in een steelpan. Giet de melk erbij, voeg een eetlepel poedersuiker en de vanilleboonzaadjes toe en kook tot ze zacht zijn. Doe dit in een blender, voeg de rum en de sojasaus toe en mix tot een gladde crème.

Stap 3

250 ml dubbele room – 1 tl poedersuiker – 10 g melkchocolade, geraspt – 2 el gehakte pecannoten

Klop de room op met poedersuiker tot het stijve pieken vormt. 
 
Schep in het midden van elke meringue ongeveer een eetlepel kastanjeroom en maak af met de slagroom. Bestrooi met geraspte chocolade en gehakte pecannoten.

Tip:

Je kunt kant-en-klare gekookte kastanjes, die je in de winkel koopt, gebruiken.

Recept-ID 1167

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

4 eiwitten – 200 g griessuiker – 1 tl aardappelzetmeel – 1 tl citroensap – 1 snufje zout

Doe de eiwitten in een mengkom. Klop ze op tot stijve pieken en voeg geleidelijk 1 theelepel suiker per keer toe. Wanneer de meringue is opgeklopt en alle suiker is toegevoegd, roer je het citroensap en het aardappelzetmeel erdoor. Meng kort om de ingrediënten te combineren. 
 
 Schep de meringue in een spuitzak en vorm nestjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats ze in een op 160 °C voorverwarmde oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk naar 100 °C. Bak de meringues 1 uur.

400 g ongekookte kastanjes – 40 ml rum – 1 vanilleboon – 400 ml melk – 2 el poedersuiker – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Kerf de kastanjes in met een scherp mes. Giet er kokend water over en kook ze gedurende 20 minuten. Haal de kastanjes uit het water, laat ze afkoelen en pel ze. 
 
Doe de gepelde kastanjes in een steelpan. Giet de melk erbij, voeg een eetlepel poedersuiker en de vanilleboonzaadjes toe en kook tot ze zacht zijn. Doe dit in een blender, voeg de rum en de sojasaus toe en mix tot een gladde crème.

250 ml dubbele room – 1 tl poedersuiker – 10 g melkchocolade, geraspt – 2 el gehakte pecannoten

Klop de room op met poedersuiker tot het stijve pieken vormt. 
 
Schep in het midden van elke meringue ongeveer een eetlepel kastanjeroom en maak af met de slagroom. Bestrooi met geraspte chocolade en gehakte pecannoten.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.