In sojasaus gemarineerde lamskebab uit het Midden-Oosten
Neem uw smaakpapillen met deze lamskebab, gemarineerd in sojasaus, komijn en koriander, mee naar het Midden-Oosten. Knoflook voegt een rijke smaak toe, terwijl olijfolie het vlees perfect mals maakt. Een gerecht dat traditie naadloos met een moderne twist combineert.
Ingrediënten
Saus:
Voorbereiding
Stap 1
1 kleine rode ui – 4 teentjes knoflook – ½ bos(je) peterselie – 2 takjes verse munt – 400 g lamsgehakt – 4 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – ½ theelepel gemalen koriander – ½ theelepel gemalen komijn – 2 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel citroensap – 1 theelepel geraspte citroenschil – 1 snufje versgemalen peper
Pers de knoflook fijn, snijd de ui, peterselie en munt fijn en voeg het toe aan het vlees. Voeg de Kikkoman Sojasaus, koriander, komijn, olijfolie, het citroensap, de geraspte citroenschil en versgemalen peper toe en meng het geheel grondig.
Stap 2
Vorm het vlees tot kleine, koteletvormige pasteitjes die gebakken of op een spies geschoven kunnen worden. Zet het minstens 30 minuten in de koelkast.
Stap 3
½ bos(je) verse koriander – ½ bos(je) verse peterselie – 1 eetlepel citroensap – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 120 ml Griekse yoghurt – 1 snufje peper
Hak de koriander en peterselie fijn of pureer deze met citroensap voor de saus. Voeg de Kikkoman Sojasaus en yoghurt toe en meng het geheel door elkaar. Breng op smaak met peper.
Stap 4
Haal het vlees uit de koelkast en bak het op een hete grill gedurende 3 - 5 minuten aan elke kant. Serveer met de eerder bereide saus.
Tip:
Lekker met gesneden kerstomaatjes.
Kan bijvoorbeeld worden geserveerd op een gegrilde tortilla.
Recept-ID 1231
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer