In sojasaus gemarineerde lamskebab uit het Midden-Oosten

totale tijd 60 min.
15 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd
30 min. marineertijd

Neem uw smaakpapillen met deze lamskebab, gemarineerd in sojasaus, komijn en koriander, mee naar het Midden-Oosten. Knoflook voegt een rijke smaak toe, terwijl olijfolie het vlees perfect mals maakt. Een gerecht dat traditie naadloos met een moderne twist combineert.

Ingrediënten

2 porties
1 
kleine rode ui
4 
teentjes knoflook
 ½ bos(je)
peterselie
2 
takjes verse munt
400 g
lamsgehakt
 ½ theelepel
gemalen koriander
 ½ theelepel
gemalen komijn
2 eetlepels
olijfolie
1 eetlepel
citroensap
1 theelepel
geraspte citroenschil
1 snufje
versgemalen peper

Saus:

 ½ bos(je)
verse koriander
 ½ bos(je)
verse peterselie
1 eetlepel
citroensap
120 ml
Griekse yoghurt
1 snufje
peper
Voedingswaarde (per portie): 2717 kJ  /  650 kcal
44 g Vetten
48 g Eiwitten
12 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  kleine rode ui – 4  teentjes knoflook –  ½ bos(je) peterselie – 2  takjes verse munt – 400 g lamsgehakt – 4 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ theelepel gemalen koriander –  ½ theelepel gemalen komijn – 2 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel citroensap – 1 theelepel geraspte citroenschil – 1 snufje versgemalen peper

Pers de knoflook fijn, snijd de ui, peterselie en munt fijn en voeg het toe aan het vlees. Voeg de Kikkoman Sojasaus, koriander, komijn, olijfolie, het citroensap, de geraspte citroenschil en versgemalen peper toe en meng het geheel grondig.

Stap 2

Vorm het vlees tot kleine, koteletvormige pasteitjes die gebakken of op een spies geschoven kunnen worden. Zet het minstens 30 minuten in de koelkast.

Stap 3

 ½ bos(je) verse koriander –  ½ bos(je) verse peterselie – 1 eetlepel citroensap – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus120 ml Griekse yoghurt – 1 snufje peper

Hak de koriander en peterselie fijn of pureer deze met citroensap voor de saus. Voeg de Kikkoman Sojasaus en yoghurt toe en meng het geheel door elkaar. Breng op smaak met peper.

Stap 4

Haal het vlees uit de koelkast en bak het op een hete grill gedurende 3 - 5 minuten aan elke kant. Serveer met de eerder bereide saus.

Tip:

Lekker met gesneden kerstomaatjes.

Kan bijvoorbeeld worden geserveerd op een gegrilde tortilla.

Recept-ID 1231

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1  kleine rode ui – 4  teentjes knoflook –  ½ bos(je) peterselie – 2  takjes verse munt – 400 g lamsgehakt – 4 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ theelepel gemalen koriander –  ½ theelepel gemalen komijn – 2 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel citroensap – 1 theelepel geraspte citroenschil – 1 snufje versgemalen peper

Pers de knoflook fijn, snijd de ui, peterselie en munt fijn en voeg het toe aan het vlees. Voeg de Kikkoman Sojasaus, koriander, komijn, olijfolie, het citroensap, de geraspte citroenschil en versgemalen peper toe en meng het geheel grondig.

Vorm het vlees tot kleine, koteletvormige pasteitjes die gebakken of op een spies geschoven kunnen worden. Zet het minstens 30 minuten in de koelkast.

 ½ bos(je) verse koriander –  ½ bos(je) verse peterselie – 1 eetlepel citroensap – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus120 ml Griekse yoghurt – 1 snufje peper

Hak de koriander en peterselie fijn of pureer deze met citroensap voor de saus. Voeg de Kikkoman Sojasaus en yoghurt toe en meng het geheel door elkaar. Breng op smaak met peper.

Haal het vlees uit de koelkast en bak het op een hete grill gedurende 3 - 5 minuten aan elke kant. Serveer met de eerder bereide saus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.