Moong dal met pompoen, mango en kokosnoot
Moong dal met pompoen, mango en kokosnoot

Moong dal met pompoen, mango en kokosnoot

totale tijd 1 u. 29 min.
30 min. voorbereidingstijd
37 min. kooktijd
2 min. koeltijd

Romige gele linzen met pompoen, mango en kokosmelk, licht gekruid en op smaak gebracht met Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Geserveerd met roti en wortel-gembersalade voor frisheid en knapperigheid.

Ingrediënten

2 porties

Dal:

150 g
pompoen
150 g
gele linzen (moong dal)
 ½ tl
kurkuma
350 ml
water
60 g
sjalot, in blokjes gesneden
100 g
rode paprika, in blokjes gesneden
1 el
kokosolie
2 
teentjes knoflook, fijngehakt
 ½ tl
gember, geraspt
150 ml
kokosmelk
50 g
mango, in grote blokjes gesneden
40 g
spinazie
1 el
limoensap

Roti:

150 g
volkorenmeel
20 g
extra bloem om te bestuiven
100 ml
warm water
20 g
geklaarde boter (ghee), gesmolten

Wortel-gembersalade:

150 g
wortel, grof geraspt
1 el
gember, fijngehakt
1 tl
zwarte mosterdzaadjes
1 el
olie

Garnering:

 ½ tl
gedroogde chilivlokken
Enkele korianderblaadjes

Voorbereiding

Stap 1

150 g pompoen – 150 g gele linzen (moong dal) –  ½ tl kurkuma – 350 ml water – 60 g sjalot, in blokjes gesneden – 100 g rode paprika, in blokjes gesneden – 1 el kokosolie – 2  teentjes knoflook, fijngehakt –  ½ tl gember, geraspt – 150 ml kokosmelk – 50 g mango, in grote blokjes gesneden – 40 g spinazie – 1 el limoensap – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Schil de pompoen en snijd deze in grote blokjes. Kook de linzen met de pompoen en kurkuma in het water gedurende 20 minuten. Fruit de sjalot en rode peper 2-3 minuten in kokosolie in een pan, voeg dan de knoflook en gember toe en bak nog 30 seconden. Roer de gekookte linzen met de pompoen erdoor, giet de kokosmelk erbij en laat 5 minuten sudderen. Voeg de mango en spinazie toe en bak nog 1-2 minuten. Breng op smaak met het limoensap en Kikkoman Sojasaus Minder Zout.

Stap 2

150 ml volkorenmeel – 20 g extra bloem om te bestuiven – 100 ml warm water – 20 g geklaarde boter (ghee), gesmolten

Meng 150 g volkorenmeel met het warme water en kneed het deeg ongeveer 5 minuten. Laat 20 minuten rusten in een kom afgedekt met een vochtige doek of vershoudfolie. Verdeel in 4 stukken en vorm er balletjes van. Bestrooi voor het uitrollen lichtjes met de resterende 20 g bloem en rol vervolgens uit tot dunne roti's. Verhit een droge pan op middelhoog vuur en bak elke roti 3 minuten aan elke kant tot er gouden bubbels en verkleuringen verschijnen. Bestrijk elke kant met de gesmolten ghee voor het serveren.

Stap 3

150 g wortel, grof geraspt – 1 el gember, fijngehakt – 1 tl zwarte mosterdzaadjes – 2 el olie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout ½ tl gedroogde chilivlokken – Enkele korianderblaadjes

Bak de gember en mosterdzaadjes minstens 20 seconden in de olie, haal ze dan van het vuur en laat ze 2 minuten afkoelen. Voeg ze toe aan de geraspte wortel, breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout en meng goed. Garneer de dal met de gedroogde chilivlokken en korianderblaadjes. Serveer met de roti en de wortel-gembersalade.

Recept-ID 1602

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g pompoen – 150 g gele linzen (moong dal) – ½ tl kurkuma – 350 ml water – 60 g sjalot, in blokjes gesneden – 100 g rode paprika, in blokjes gesneden – 1 el kokosolie – 2 teentjes knoflook, fijngehakt – ½ tl gember, geraspt – 150 ml kokosmelk – 50 g mango, in grote blokjes gesneden – 40 g spinazie – 1 el limoensap – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Schil de pompoen en snijd deze in grote blokjes. Kook de linzen met de pompoen en kurkuma in het water gedurende 20 minuten. Fruit de sjalot en rode peper 2-3 minuten in kokosolie in een pan, voeg dan de knoflook en gember toe en bak nog 30 seconden. Roer de gekookte linzen met de pompoen erdoor, giet de kokosmelk erbij en laat 5 minuten sudderen. Voeg de mango en spinazie toe en bak nog 1-2 minuten. Breng op smaak met het limoensap en Kikkoman Sojasaus Minder Zout.

150 ml volkorenmeel – 20 g extra bloem om te bestuiven – 100 ml warm water – 20 g geklaarde boter (ghee), gesmolten

Meng 150 g volkorenmeel met het warme water en kneed het deeg ongeveer 5 minuten. Laat 20 minuten rusten in een kom afgedekt met een vochtige doek of vershoudfolie. Verdeel in 4 stukken en vorm er balletjes van. Bestrooi voor het uitrollen lichtjes met de resterende 20 g bloem en rol vervolgens uit tot dunne roti's. Verhit een droge pan op middelhoog vuur en bak elke roti 3 minuten aan elke kant tot er gouden bubbels en verkleuringen verschijnen. Bestrijk elke kant met de gesmolten ghee voor het serveren.

150 g wortel, grof geraspt – 1 el gember, fijngehakt – 1 tl zwarte mosterdzaadjes – 2 el olie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout ½ tl gedroogde chilivlokken – Enkele korianderblaadjes

Bak de gember en mosterdzaadjes minstens 20 seconden in de olie, haal ze dan van het vuur en laat ze 2 minuten afkoelen. Voeg ze toe aan de geraspte wortel, breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout en meng goed. Garneer de dal met de gedroogde chilivlokken en korianderblaadjes. Serveer met de roti en de wortel-gembersalade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.