

Moong dal met pompoen, mango en kokosnoot
Romige gele linzen met pompoen, mango en kokosmelk, licht gekruid en op smaak gebracht met Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Geserveerd met roti en wortel-gembersalade voor frisheid en knapperigheid.
Ingrediënten
Dal:
Roti:
Wortel-gembersalade:
Garnering:
Voorbereiding
Stap 1

150 g pompoen – 150 g gele linzen (moong dal) – ½ tl kurkuma – 350 ml water – 60 g sjalot, in blokjes gesneden – 100 g rode paprika, in blokjes gesneden – 1 el kokosolie – 2 teentjes knoflook, fijngehakt – ½ tl gember, geraspt – 150 ml kokosmelk – 50 g mango, in grote blokjes gesneden – 40 g spinazie – 1 el limoensap – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Schil de pompoen en snijd deze in grote blokjes. Kook de linzen met de pompoen en kurkuma in het water gedurende 20 minuten. Fruit de sjalot en rode peper 2-3 minuten in kokosolie in een pan, voeg dan de knoflook en gember toe en bak nog 30 seconden. Roer de gekookte linzen met de pompoen erdoor, giet de kokosmelk erbij en laat 5 minuten sudderen. Voeg de mango en spinazie toe en bak nog 1-2 minuten. Breng op smaak met het limoensap en Kikkoman Sojasaus Minder Zout.
Stap 2

150 ml volkorenmeel – 20 g extra bloem om te bestuiven – 100 ml warm water – 20 g geklaarde boter (ghee), gesmolten
Meng 150 g volkorenmeel met het warme water en kneed het deeg ongeveer 5 minuten. Laat 20 minuten rusten in een kom afgedekt met een vochtige doek of vershoudfolie. Verdeel in 4 stukken en vorm er balletjes van. Bestrooi voor het uitrollen lichtjes met de resterende 20 g bloem en rol vervolgens uit tot dunne roti's. Verhit een droge pan op middelhoog vuur en bak elke roti 3 minuten aan elke kant tot er gouden bubbels en verkleuringen verschijnen. Bestrijk elke kant met de gesmolten ghee voor het serveren.
Stap 3

150 g wortel, grof geraspt – 1 el gember, fijngehakt – 1 tl zwarte mosterdzaadjes – 2 el olie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – ½ tl gedroogde chilivlokken – Enkele korianderblaadjes
Bak de gember en mosterdzaadjes minstens 20 seconden in de olie, haal ze dan van het vuur en laat ze 2 minuten afkoelen. Voeg ze toe aan de geraspte wortel, breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout en meng goed. Garneer de dal met de gedroogde chilivlokken en korianderblaadjes. Serveer met de roti en de wortel-gembersalade.
Recept-ID 1602
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer




















