

Rokerige chana dal met aubergine
Chana dal (gepelde kikkererwten) gestoofd met aubergine en geroosterde knoflook, verrijkt met aardse, rokerige kruiden, Kikkoman Sojasaus en geserveerd met verse knoflooknaan en koriander.
Ingrediënten
Dal:
Naan:
Extra:
Voorbereiding
Stap 1

1 hele bol knoflook – 1 el plantaardige olie – 150 g chana dal (gepelde kikkererwten) – 600 ml groentebouillon – 40 g rode ui, in dunne reepjes gesneden – 200 g aubergine, in middelgrote blokjes gesneden – 1 el geklaarde boter (ghee) – ½ tl komijnzaad – ½ tl gemalen kurkuma – ½ tl korianderzaad – ½ tl gerookte zoete paprika – 1 laurierblad
Snijd de bovenkant van de knoflookbol af zodat de teentjes zichtbaar worden. Bestrijk ze met olie en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven (180°C). Kook de chana dal 40 minuten in de groentebouillon. Fruit de ui en aubergine in een pan in de ghee (verhit de boter langzaam tot al het water en de melkeiwitten zijn verwijderd) gedurende 5 minuten tot ze goudbruin zijn en pers dan de geroosterde knoflook erbij. Voeg de komijn, kurkuma, korianderzaad, gerookte paprika en het laurierblad toe en bak 10-15 seconden om de aroma's vrij te laten komen.
Stap 2

200 ml tomatenpassata – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Voeg de tomatenpassata toe aan de groenten uit stap 1, breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus en laat 5 minuten koken.
Stap 3

200 g tarwebloem – 20 g extra bloem om te bestuiven – ½ tl bakpoeder – ½ tl baking soda – 40 ml lauwwarme melk – 75 g naturel yoghurt
Meng in een grote kom 200 g bloem met het bakpoeder en het baking soda. Voeg geleidelijk de lauwwarme melk toe, roer tot een deeg ontstaat en voeg vervolgens de yoghurt toe. Kneed gedurende 5 minuten tot een glad en elastisch deeg. Dek af met een vochtige doek of vershoudfolie en laat ongeveer 20 minuten op een warme plaats rusten. Verdeel het deeg in vier porties en rol elke portie uit tot een dun ovaal flatbread van ongeveer 3-4 mm dik. Bestrooi met de resterende 20 g bloem.
Stap 4

2 teentjes knoflook, fijngehakt – 40 g geklaarde boter (ghee) – 1 tl koriander, fijngehakt – 40 g rode ui – Verse korianderblaadjes
Verhit een droge pan op middelhoog vuur en bak elk flatbread 2 minuten aan elke kant tot er gouden bubbels en schroeiplekken verschijnen. Smelt de ghee in een kleine steelpan en voeg vervolgens de gehakte knoflook en koriander toe. Snijd de ui in ringen. Bestrijk de naan met de knoflookboter en serveer met de dal en ui. Garneer met de verse korianderblaadjes.
Recept-ID 1601
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer




















