Romige rodekoolsoep
Romige rodekoolsoep

Romige rodekoolsoep

totale tijd40 min.
10 min.voorbereidingstijd
30 min.kooktijd

Voeg wat kleur toe aan je wintermaaltijden met onze rodekoolsoep. Aardse rode kool en aardappelen gecombineerd met knoflook en rode ui, verrijkt met Kikkoman Ponzu Citroen, dille en een vleugje room – ideaal om mee op te warmen op frisse dagen.

Ingrediënten

2 porties
400 g
rode kool
300 g
aardappelen
1 
rode ui
2 
knoflookteentjes
1 el
boter
1 el
olijfolie
1 l
groentebouillon
1 tl
zwarte peper
1 tl
appelciderazijn
100 ml
slagroom
30 g
noten (bijv. pistache-, cashew- of pecannoten)
 ½ tl
roze peper
1 el
gehakte dille
Voedingswaarde (per portie):3230 kJ / 772 kcal
32 gVetten
13 gEiwitten
41 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

400 g rode kool – 300 g aardappelen – 1  rode ui – 2  knoflookteentjes

Hak de kool. Pel en snijd de aardappelen. Hak de ui en knoflook fijn. 

Stap 2

1 el boter – 1 el olijfolie – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 l groentebouillon

Verhit boter en olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook, kool en aardappelen hieraan toe. Roerbak dit 3 minuten. Voeg de Kikkoman Ponzu Citroen toe en roer deze erdoorheen. Giet dan de groentebouillon erbij, dek af met het deksel en kook circa 30 minuten tot de groenten zacht zijn.

Stap 3

1 tl zwarte peper – 1 tl appelciderazijn – 100 ml slagroom – 30 g noten (bijv. pistache-, cashew- of pecannoten) –  ½ tl roze peper – 1 el gehakte dille

Pureer de soep tot een glad mengsel. Roer de zwarte peper, appelciderazijn en 70 ml slagroom erdoorheen. Giet de soep in kommen. Hak de noten fijn, maal de peper fijn en garneer hiermee de soep, samen met de overgebleven room en dille.

Recept-ID 1380

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g rode kool – 300 g aardappelen – 1 rode ui – 2 knoflookteentjes

Hak de kool. Pel en snijd de aardappelen. Hak de ui en knoflook fijn. 

1 el boter – 1 el olijfolie – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 l groentebouillon

Verhit boter en olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook, kool en aardappelen hieraan toe. Roerbak dit 3 minuten. Voeg de Kikkoman Ponzu Citroen toe en roer deze erdoorheen. Giet dan de groentebouillon erbij, dek af met het deksel en kook circa 30 minuten tot de groenten zacht zijn.

1 tl zwarte peper – 1 tl appelciderazijn – 100 ml slagroom – 30 g noten (bijv. pistache-, cashew- of pecannoten) – ½ tl roze peper – 1 el gehakte dille

Pureer de soep tot een glad mengsel. Roer de zwarte peper, appelciderazijn en 70 ml slagroom erdoorheen. Giet de soep in kommen. Hak de noten fijn, maal de peper fijn en garneer hiermee de soep, samen met de overgebleven room en dille.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.