Romige rodekoolsoep
Voeg wat kleur toe aan je wintermaaltijden met onze rodekoolsoep. Aardse rode kool en aardappelen gecombineerd met knoflook en rode ui, verrijkt met Kikkoman Ponzu Citroen, dille en een vleugje room – ideaal om mee op te warmen op frisse dagen.
Voorbereiding
Stap 1
400 g rode kool – 300 g aardappelen – 1 rode ui – 2 knoflookteentjes
Hak de kool. Pel en snijd de aardappelen. Hak de ui en knoflook fijn.
Stap 2
1 el boter – 1 el olijfolie – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 1 l groentebouillon
Verhit boter en olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook, kool en aardappelen hieraan toe. Roerbak dit 3 minuten. Voeg de Kikkoman Ponzu Citroen toe en roer deze erdoorheen. Giet dan de groentebouillon erbij, dek af met het deksel en kook circa 30 minuten tot de groenten zacht zijn.
Stap 3
1 tl zwarte peper – 1 tl appelciderazijn – 100 ml slagroom – 30 g noten (bijv. pistache-, cashew- of pecannoten) – ½ tl roze peper – 1 el gehakte dille
Pureer de soep tot een glad mengsel. Roer de zwarte peper, appelciderazijn en 70 ml slagroom erdoorheen. Giet de soep in kommen. Hak de noten fijn, maal de peper fijn en garneer hiermee de soep, samen met de overgebleven room en dille.
Recept-ID 1380
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer