Romige soep van scheermessen met sojasaus
Romige soep van scheermessen met sojasaus

Romige soep van scheermessen met sojasaus

5 3 beoordelingen
totale tijd 45 min.
15 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Extra romige schaaldierensoep boordevol groenten zoals wortel, aardappelen, selderij en uien. Een scheutje Kikkoman Sojasaus zorgt voor een extra umamikick.

Ingrediënten

2 porties
7 
scheermessen
500 ml
water
1 el
ongezouten boter
1 
grote ui
1 
middelgrote aardappel
1 
wortel
 ¼ 
bleekselderij
1 tl
tomatenpuree
2 
takjes tijm
1 
laurierblad
250 ml
dubbele room
250 ml
visbouillon
2 el
citroensap
14 
sprieten bieslook
 ½ 
citroen

Voorbereiding

Stap 1

7  scheermessen – 500 ml water

Doe de scheermessen in een pan, voeg water toe (ca. 500 ml) en zet op middelhoog vuur. Dek af en kook tot de schelpen open zijn (ca. 10-12 minuten). Haal de scheermessen er na die tijd uit en laat ze afkoelen.

Stap 2

1 el ongezouten boter – 1  grote ui – 1  middelgrote aardappel – 1  wortel –  ¼  selderij – 1 tl tomatenpuree – 2  takjes tijm – 1  laurierblad

Schil eerst alle groenten en snijd ze in blokjes (ongeveer 3-4 mm).  Smelt de boter in een pan met dikke bodem en doe de groenten erbij. Stoof ongeveer 2-3 minuten op een middelhoog vuur of tot de groenten mooi gekarameliseerd en goudbruin zijn.  

Voeg als de groenten klaar zijn de tomatenpuree, tijm en laurier toe en laat nog 2 minuten koken, terwijl je af en toe roert.

Stap 3

250 ml dubbele room – 250 ml visbouillon – 2 el citroensap – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Voeg vervolgens de dubbele room en visbouillon toe. Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel en laat ongeveer 20 minuten koken. Voeg citroensap en sojasaus toe als de groenten gaar zijn.

Stap 4

Laat het nog 1 minuut koken en blend het vervolgens 3-3,5 minuut op maximale snelheid met een staafmixer.

Stap 5

14  sprieten bieslook –  ½  citroen

Hak de bieslook in kleine stukjes. Giet de romige soep in de soepkom. Top af met gekookte scheermessen en gehakte bieslook. Snijd de citroen in partjes en serveer deze ernaast.

Tip:

Je kunt de scheermessen vervangen door elke andere soort schelpdieren.

Recept-ID 1158

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

7 scheermessen – 500 ml water

Doe de scheermessen in een pan, voeg water toe (ca. 500 ml) en zet op middelhoog vuur. Dek af en kook tot de schelpen open zijn (ca. 10-12 minuten). Haal de scheermessen er na die tijd uit en laat ze afkoelen.

1 el ongezouten boter – 1 grote ui – 1 middelgrote aardappel – 1 wortel – ¼ selderij – 1 tl tomatenpuree – 2 takjes tijm – 1 laurierblad

Schil eerst alle groenten en snijd ze in blokjes (ongeveer 3-4 mm).  Smelt de boter in een pan met dikke bodem en doe de groenten erbij. Stoof ongeveer 2-3 minuten op een middelhoog vuur of tot de groenten mooi gekarameliseerd en goudbruin zijn.  

Voeg als de groenten klaar zijn de tomatenpuree, tijm en laurier toe en laat nog 2 minuten koken, terwijl je af en toe roert.

250 ml dubbele room – 250 ml visbouillon – 2 el citroensap – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Voeg vervolgens de dubbele room en visbouillon toe. Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel en laat ongeveer 20 minuten koken. Voeg citroensap en sojasaus toe als de groenten gaar zijn.

Laat het nog 1 minuut koken en blend het vervolgens 3-3,5 minuut op maximale snelheid met een staafmixer.

14 sprieten bieslook – ½ citroen

Hak de bieslook in kleine stukjes. Giet de romige soep in de soepkom. Top af met gekookte scheermessen en gehakte bieslook. Snijd de citroen in partjes en serveer deze ernaast.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.