

Romige soep van scheermessen met sojasaus
Extra romige schaaldierensoep boordevol groenten zoals wortel, aardappelen, selderij en uien. Een scheutje Kikkoman Sojasaus zorgt voor een extra umamikick.
Voorbereiding
Stap 1

7 scheermessen – 500 ml water
Doe de scheermessen in een pan, voeg water toe (ca. 500 ml) en zet op middelhoog vuur. Dek af en kook tot de schelpen open zijn (ca. 10-12 minuten). Haal de scheermessen er na die tijd uit en laat ze afkoelen.
Stap 2

1 el ongezouten boter – 1 grote ui – 1 middelgrote aardappel – 1 wortel – ¼ selderij – 1 tl tomatenpuree – 2 takjes tijm – 1 laurierblad
Schil eerst alle groenten en snijd ze in blokjes (ongeveer 3-4 mm). Smelt de boter in een pan met dikke bodem en doe de groenten erbij. Stoof ongeveer 2-3 minuten op een middelhoog vuur of tot de groenten mooi gekarameliseerd en goudbruin zijn.
Voeg als de groenten klaar zijn de tomatenpuree, tijm en laurier toe en laat nog 2 minuten koken, terwijl je af en toe roert.
Stap 3

250 ml dubbele room – 250 ml visbouillon – 2 el citroensap – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Voeg vervolgens de dubbele room en visbouillon toe. Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel en laat ongeveer 20 minuten koken. Voeg citroensap en sojasaus toe als de groenten gaar zijn.
Stap 4

Laat het nog 1 minuut koken en blend het vervolgens 3-3,5 minuut op maximale snelheid met een staafmixer.
Stap 5
14 sprieten bieslook – ½ citroen
Hak de bieslook in kleine stukjes. Giet de romige soep in de soepkom. Top af met gekookte scheermessen en gehakte bieslook. Snijd de citroen in partjes en serveer deze ernaast.
Tip:
Je kunt de scheermessen vervangen door elke andere soort schelpdieren.
Recept-ID 1158
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer