Rucola- & veldslasalade met appel- & sojasausdressing
Rucola- & veldslasalade met appel- & sojasausdressing

Rucola- & veldslasalade met appel- & sojasausdressing

totale tijd20 min.
20 min.voorbereidingstijd

Heerlijke salade van veldsla en rucola, verse champignons en een snelle dressing van appel en sojasaus. Serveer met krokante croutons.

Ingrediënten

2 porties
60 g
veldsla
60 g
rucola
80 g
verse champignons
1 
rode ui
100 g
kerstomaatjes
1 
appel met rode schil
1 
avocado (niet te rijp)
Wat citroensap
100 ml
appelsap
1 ½ tl
appelciderazijn
3 ½ el
olijfolie
 ¾ tl
mosterd
Vers gemalen peper
50 g
stokbrood
Voedingswaarde (per portie):2530 kJ / 604 kcal
49,9 gVetten
8,6 gEiwitten
28,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Was en droog de sla en rucola. Snijd de champignons in plakjes of kwartjes. Pel de ui en snijd in fijne ringen. Snijd de tomaten in vieren. Was en snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Zet een kwart van de appel opzij en snijd de overige appel in partjes. Snijd de avocado en vorm roosjes met de plakjes, zie tip. 

Stap 2

Rasp voor de dressing het appelkwartje en meng met appelsap, appelciderazijn, sojasaus, mosterd en 2 eetlepels olie en breng op smaak met peper.

Stap 3

Snijd het stokbrood in blokjes en bak deze krokant in de resterende verwarmde olie.

Stap 4

Schik de salade-ingrediënten in een kom of op bordjes, besprenkel met de dressing, strooi de croutons erover en serveer.

Tip:

Voor de avocadoroosjes: halveer de avocado, verwijder de pit en besprenkel het avocadovruchtvlees met een beetje citroensap. Leg de avocadohelften met de gesneden kant naar beneden op een werkvlak, schil ze voorzichtig en besprenkel ze met nog wat citroensap. Snijd de avocado in 2-3 mm dunne plakjes, trek voorzichtig als een waaier uit elkaar en rol voorzichtig met je handen tot een spiraal.

Garneer met gepofte amarant voor een extra crunch of gebruik geroosterde noten of amandelen.

Serveer met licht gebakken tonijnsteaks.

Recept-ID 1135

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Was en droog de sla en rucola. Snijd de champignons in plakjes of kwartjes. Pel de ui en snijd in fijne ringen. Snijd de tomaten in vieren. Was en snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Zet een kwart van de appel opzij en snijd de overige appel in partjes. Snijd de avocado en vorm roosjes met de plakjes, zie tip. 

Rasp voor de dressing het appelkwartje en meng met appelsap, appelciderazijn, sojasaus, mosterd en 2 eetlepels olie en breng op smaak met peper.

Snijd het stokbrood in blokjes en bak deze krokant in de resterende verwarmde olie.

Schik de salade-ingrediënten in een kom of op bordjes, besprenkel met de dressing, strooi de croutons erover en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.