Rucola- & veldslasalade met appel- & sojasausdressing
Heerlijke salade van veldsla en rucola, verse champignons en een snelle dressing van appel en sojasaus. Serveer met krokante croutons.
Voorbereiding
Stap 1
Was en droog de sla en rucola. Snijd de champignons in plakjes of kwartjes. Pel de ui en snijd in fijne ringen. Snijd de tomaten in vieren. Was en snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Zet een kwart van de appel opzij en snijd de overige appel in partjes. Snijd de avocado en vorm roosjes met de plakjes, zie tip.
Stap 2
Rasp voor de dressing het appelkwartje en meng met appelsap, appelciderazijn, sojasaus, mosterd en 2 eetlepels olie en breng op smaak met peper.
Stap 3
Snijd het stokbrood in blokjes en bak deze krokant in de resterende verwarmde olie.
Stap 4
Schik de salade-ingrediënten in een kom of op bordjes, besprenkel met de dressing, strooi de croutons erover en serveer.
Tip:
Voor de avocadoroosjes: halveer de avocado, verwijder de pit en besprenkel het avocadovruchtvlees met een beetje citroensap. Leg de avocadohelften met de gesneden kant naar beneden op een werkvlak, schil ze voorzichtig en besprenkel ze met nog wat citroensap. Snijd de avocado in 2-3 mm dunne plakjes, trek voorzichtig als een waaier uit elkaar en rol voorzichtig met je handen tot een spiraal.
Garneer met gepofte amarant voor een extra crunch of gebruik geroosterde noten of amandelen.
Serveer met licht gebakken tonijnsteaks.
Recept-ID 1135
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer