Salade met gegrilde groenten en feta
Op de barbecue gegrilde groenten hebben een uniek rookaroma dankzij het open vuur. Kies voor seizoensgroenten - die zijn lekkerder en zitten vol vitaminen. De zoetzure combinatie van granaatappel en feta passen goed bij de romige sesam-sojadressing.
Ingrediënten
Dressing
Plus
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de courgettes en de zoete aardappel in plakjes. Snijd de ui in kleine blokjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Stap 2
Doe alle groenten in een kom. Plet knoflook met een knoflookpers en voeg toe. Voeg 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels Kikkoman sojasaus en citroenrasp toe. Meng grondig.
Stap 3
Grill de groenten op hoge temperatuur gedurende ongeveer 7 minuten, keer regelmatig om. De zoete aardappel heeft meer tijd nodig op de grill (ongeveer 15-20 minuten).
Stap 4
Meng de Kikkoman sojasaus en tahini in een aparte kom. Voeg citroensap, Franse mosterd en honing toe. Meng grondig. Giet er langzaam olijfolie bij terwijl u voortdurend roert, zodat de ingrediënten soepel mengen.
Stap 5
Giet de bereide dressing over de gegrilde groenten. Voeg verkruimelde feta, rode ui, pijnboompitten, granaatappelpitjes en gehakte peterselie toe.
Recept-ID 1119
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer