Salade met gegrilde groenten en feta

totale tijd 35 min.
10 min. voorbereidingstijd
10 min. marineertijd
15 min. kooktijd

Op de barbecue gegrilde groenten hebben een uniek rookaroma dankzij het open vuur. Kies voor seizoensgroenten - die zijn lekkerder en zitten vol vitaminen. De zoetzure combinatie van granaatappel en feta passen goed bij de romige sesam-sojadressing.

Ingrediënten

2 porties
1 
kleine gele courgette
1 
kleine groene courgette
1 
rode ui
12 
troskerstomaten
 ¼ 
bloemkool
2 
teentjes knoflook
1 
zoete aardappel
1 eetlepel
citroenschil
3 eetlepels
olijfolie

Dressing

125 ml
olijfolie
1 eetlepel
tahini
1 theelepel
honing
1 eetlepel
Franse mosterd
1 eetlepel
citroensap

Plus

50 g
Griekse feta
50 g
granaatappelpitjes
2 eetlepels
pijnboompitten
1 bos(je)
peterselie
1 
rode ui
Voedingswaarde (per portie): 5116 kJ  /  1279 kcal
89 g Vetten
31 g Eiwitten
91 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de courgettes en de zoete aardappel in plakjes. Snijd de ui in kleine blokjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

Stap 2

Doe alle groenten in een kom. Plet knoflook met een knoflookpers en voeg toe. Voeg 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels Kikkoman sojasaus en citroenrasp toe. Meng grondig.

Stap 3

Grill de groenten op hoge temperatuur gedurende ongeveer 7 minuten, keer regelmatig om. De zoete aardappel heeft meer tijd nodig op de grill (ongeveer 15-20 minuten).

Stap 4

Meng de Kikkoman sojasaus en tahini in een aparte kom. Voeg citroensap, Franse mosterd en honing toe. Meng grondig. Giet er langzaam olijfolie bij terwijl u voortdurend roert, zodat de ingrediënten soepel mengen.

Stap 5

Giet de bereide dressing over de gegrilde groenten. Voeg verkruimelde feta, rode ui, pijnboompitten, granaatappelpitjes en gehakte peterselie toe.

Recept-ID 1119

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de courgettes en de zoete aardappel in plakjes. Snijd de ui in kleine blokjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

Doe alle groenten in een kom. Plet knoflook met een knoflookpers en voeg toe. Voeg 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels Kikkoman sojasaus en citroenrasp toe. Meng grondig.

Grill de groenten op hoge temperatuur gedurende ongeveer 7 minuten, keer regelmatig om. De zoete aardappel heeft meer tijd nodig op de grill (ongeveer 15-20 minuten).

Meng de Kikkoman sojasaus en tahini in een aparte kom. Voeg citroensap, Franse mosterd en honing toe. Meng grondig. Giet er langzaam olijfolie bij terwijl u voortdurend roert, zodat de ingrediënten soepel mengen.

Giet de bereide dressing over de gegrilde groenten. Voeg verkruimelde feta, rode ui, pijnboompitten, granaatappelpitjes en gehakte peterselie toe.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.