Sla & ansjovisdressing
Sla & ansjovisdressing

Sla & ansjovisdressing

4,2 5 beoordelingen
totale tijd 25 min.
15 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Gegrilde sla van de barbecue is een geweldig idee als voorgerecht en een smakelijke verrassing voor uw gasten.

Ingrediënten

2 porties
2 
babyromainesla
3 el
olijfolie
1 tl
honing
40 g
parmezaanschilfers
10 
kerstomaatjes

Dressing

1 
teentje knoflook
4 
ansjovissen
40 g
geraspte Parmezaanse kaas
2 el
mayonaise
1 tl
dijonmosterd
1 bos(je)
peterselie
40 
croutons met kruiden
versgemalen zwarte peper
Voedingswaarde (per portie):3.472 kJ / 868 kcal
70 gVetten
23 gEiwitten
38 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de kropjes sla in de lengte doormidden. Besprenkel met olijfolie, honing en Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus.

Stap 2

Grill of barbecue de sla op een oppervlak met hoge temperatuur gedurende ongeveer 1-2 minuten aan beide zijden. Grill ook de kerstomaatjes.

Stap 3

Doe de mayonaise met de Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus, knoflook, mosterd, geraspte Parmezaanse kaas, ansjovis, Kikkoman sojasaus en versgemalen peper in de blender. Mix alles grondig tot een gladde saus.

Stap 4

Serveer de gegrilde sla met de kerstomaatjes en de ansjovisdressing. Bestrooi met parmezaanschilfers en gehakte peterselie. Serveer met croutons.

Recept-ID 1125

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de kropjes sla in de lengte doormidden. Besprenkel met olijfolie, honing en Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus.

Grill of barbecue de sla op een oppervlak met hoge temperatuur gedurende ongeveer 1-2 minuten aan beide zijden. Grill ook de kerstomaatjes.

Doe de mayonaise met de Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus, knoflook, mosterd, geraspte Parmezaanse kaas, ansjovis, Kikkoman sojasaus en versgemalen peper in de blender. Mix alles grondig tot een gladde saus.

Serveer de gegrilde sla met de kerstomaatjes en de ansjovisdressing. Bestrooi met parmezaanschilfers en gehakte peterselie. Serveer met croutons.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.