Tex-mexgehaktballetjes met abrikozen-chilichutney
Tex-mexgehaktballetjes met abrikozen-chilichutney

Tex-mexgehaktballetjes met abrikozen-chilichutney

totale tijd30 min.
10 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Deze pittige gehaktballetjes zijn zo gemakkelijk te bereiden en vormen een ideale snack of om te serveren op feestjes. Serveer met heerlijke fruitige abrikozenchutney als sausje erbij.

Ingrediënten

2 porties

Voor de abrikozen-chilichutney

3 
grote abrikozen
8 
gedroogde abrikozen
1 
kleine sjalot
1 
klein teentje knoflook
1 
klein stukje gember, ongeveer 1 cm
Versgemalen peper
Chilivlokken

Voor de Tex-mexballetjes

1 
teentje knoflook
20 g
cashewnoten
300 g
varkens-, runder- of lamsgehakt of een mengsel daarvan
Versgemalen peper
 ¼ theelepel
chilipoeder
 ¼ theelepel
kerrie poeder
 ¼ theelepel
komijn
Voedingswaarde (per portie):2213 kJ / 528 kcal
28,5 gVetten
35,4 gEiwitten
29,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd voor de abrikozenchutney beide soorten abrikozen, de sjalot en de knoflook fijn. Rasp de gember.

Stap 2

Breng alles aan de kook met de andere chutneyingrediënten en laat het geheel onafgedekt zo’n 10 minuten sudderen. Voeg indien nodig een beetje water toe; de chutney moet heel dik zijn (pureer eventueel een beetje).

Stap 3

Hak voor de gehaktballen de knoflook fijn met de cashewnoten en meng beide met de overige ingrediënten voor de gehaktballen.

Stap 4

Vorm 10-12 gehaktballetjes van het gehaktmengsel, bak ze 10-12 minuten in verhitte olie en serveer ze met de abrikozen-chilichutney. 

Tips

Tortillachips zijn hier heerlijk bij.

Steek de gehaktballetjes vast met kleine spiesjes voor het serveren.

Recept-ID 1055

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd voor de abrikozenchutney beide soorten abrikozen, de sjalot en de knoflook fijn. Rasp de gember.

Breng alles aan de kook met de andere chutneyingrediënten en laat het geheel onafgedekt zo’n 10 minuten sudderen. Voeg indien nodig een beetje water toe; de chutney moet heel dik zijn (pureer eventueel een beetje).

Hak voor de gehaktballen de knoflook fijn met de cashewnoten en meng beide met de overige ingrediënten voor de gehaktballen.

Vorm 10-12 gehaktballetjes van het gehaktmengsel, bak ze 10-12 minuten in verhitte olie en serveer ze met de abrikozen-chilichutney. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.