Tex-mexgehaktballetjes met abrikozen-chilichutney
Deze pittige gehaktballetjes zijn zo gemakkelijk te bereiden en vormen een ideale snack of om te serveren op feestjes. Serveer met heerlijke fruitige abrikozenchutney als sausje erbij.
Ingrediënten
Voor de abrikozen-chilichutney
Voor de Tex-mexballetjes
Voorbereiding
Stap 1
Snijd voor de abrikozenchutney beide soorten abrikozen, de sjalot en de knoflook fijn. Rasp de gember.
Stap 2
Breng alles aan de kook met de andere chutneyingrediënten en laat het geheel onafgedekt zo’n 10 minuten sudderen. Voeg indien nodig een beetje water toe; de chutney moet heel dik zijn (pureer eventueel een beetje).
Stap 3
Hak voor de gehaktballen de knoflook fijn met de cashewnoten en meng beide met de overige ingrediënten voor de gehaktballen.
Stap 4
Vorm 10-12 gehaktballetjes van het gehaktmengsel, bak ze 10-12 minuten in verhitte olie en serveer ze met de abrikozen-chilichutney.
Tips
Tortillachips zijn hier heerlijk bij.
Steek de gehaktballetjes vast met kleine spiesjes voor het serveren.
Recept-ID 1055
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer