Vegan “cashewcheesecake” met karamel-chocoladesaus
Vegan “cashewcheesecake” met karamel-chocoladesaus

Vegan “cashewcheesecake” met karamel-chocoladesaus

totale tijd100 min.
40 min.voorbereidingstijd
60 min.koeltijd

Kan cheesecake veganistisch zijn? Absoluut! Cashewnoten zijn hier perfect voor. Probeer de no-bake “cheesecake” van cashewnoten op een licht gezouten notenbodem, besprenkeld met een chocolade-karamel topping en verrijkt met Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus.

Ingrediënten

8 porties

Bodem:

50 g
gedroogde abrikozen
20 g
gedroogde cranberry's
20 g
rozijnen
100 g
cashewnoten
40 g
haver
2 el
pindakaas

Cashewvulling:

400 g
cashewnoten
400 ml
kokosroom
125 ml
agavesiroop
125 ml
kokosolie
1 
citroen
1 el
vanille-extract

Topping:

100 g
kristalsuiker
50 ml
heet water
100 ml
kokosmelk
40 g
kokosolie
40 g
pure chocolade
Voedingswaarde (per portie):3464 kJ / 828 kcal
62,4 gVetten
13,2 gEiwitten
59 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

50 g gedroogde abrikozen – 20 g gedroogde cranberry's – 20 g rozijnen – 100 g cashewnoten – 40 g haver – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el pindakaas

Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een dikke, kleverige massa. 
 
Verdeel over een taartvorm, strijk het glad en druk het stevig in de bodem en zijkanten van de vorm. Zet het in de koelkast.

Stap 2

400 g cashewnoten – 400 ml kokosroom – 125 ml agavesiroop – 125 g kokosolie – 1  citroen – 1 el vanille-extract

Week de cashewnoten in water en laat ze een nacht staan. 
 
Schep de cashewnoten in een blender en voeg de kokosroom, agavesiroop, kokosolie, het sap van 1 citroen en vanille-extract toe. Mix tot je een glad mengsel hebt. Voeg citroenrasp toe en meng het. Giet het mengsel op de voorbereide bodem. Zet een paar uur in de koelkast, zodat het opstijft.

Stap 3

100 g kristalsuiker – 50 ml heet water – 100 ml kokosmelk – 40 g kokosolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus40 g pure chocolade

Verwarm de suiker met het water in een steelpan met dikke bodem. Roer niet, maar draai de steelpan totdat de suiker smelt en lichtbruin begint te worden. Voeg de kokosolie toe en roer zachtjes tot het mengsel glad is. Voeg de kokosmelk, sojasaus en fijngehakte chocolade toe. Roer tot alles goed gemengd is en er een saus ontstaat.

Stap 4

Giet de afgekoelde saus over de “cashewcheesecake“.

Tip:

Kokosroom en kokosmelk zijn twee verschillende producten en kunnen elkaar niet vervangen.

Recept-ID 1168

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

50 g gedroogde abrikozen – 20 g gedroogde cranberry's – 20 g rozijnen – 100 g cashewnoten – 40 g haver – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el pindakaas

Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een dikke, kleverige massa. 
 
Verdeel over een taartvorm, strijk het glad en druk het stevig in de bodem en zijkanten van de vorm. Zet het in de koelkast.

400 g cashewnoten – 400 ml kokosroom – 125 ml agavesiroop – 125 g kokosolie – 1 citroen – 1 el vanille-extract

Week de cashewnoten in water en laat ze een nacht staan. 
 
Schep de cashewnoten in een blender en voeg de kokosroom, agavesiroop, kokosolie, het sap van 1 citroen en vanille-extract toe. Mix tot je een glad mengsel hebt. Voeg citroenrasp toe en meng het. Giet het mengsel op de voorbereide bodem. Zet een paar uur in de koelkast, zodat het opstijft.

100 g kristalsuiker – 50 ml heet water – 100 ml kokosmelk – 40 g kokosolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus40 g pure chocolade

Verwarm de suiker met het water in een steelpan met dikke bodem. Roer niet, maar draai de steelpan totdat de suiker smelt en lichtbruin begint te worden. Voeg de kokosolie toe en roer zachtjes tot het mengsel glad is. Voeg de kokosmelk, sojasaus en fijngehakte chocolade toe. Roer tot alles goed gemengd is en er een saus ontstaat.

Giet de afgekoelde saus over de “cashewcheesecake“.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.