Vegan “cashewcheesecake” met karamel-chocoladesaus
Kan cheesecake veganistisch zijn? Absoluut! Cashewnoten zijn hier perfect voor. Probeer de no-bake “cheesecake” van cashewnoten op een licht gezouten notenbodem, besprenkeld met een chocolade-karamel topping en verrijkt met Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus.
Ingrediënten
Bodem:
Cashewvulling:
Topping:
Voorbereiding
Stap 1
50 g gedroogde abrikozen – 20 g gedroogde cranberry's – 20 g rozijnen – 100 g cashewnoten – 40 g haver – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el pindakaas
Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een dikke, kleverige massa.
Verdeel over een taartvorm, strijk het glad en druk het stevig in de bodem en zijkanten van de vorm. Zet het in de koelkast.
Stap 2
400 g cashewnoten – 400 ml kokosroom – 125 ml agavesiroop – 125 g kokosolie – 1 citroen – 1 el vanille-extract
Week de cashewnoten in water en laat ze een nacht staan.
Schep de cashewnoten in een blender en voeg de kokosroom, agavesiroop, kokosolie, het sap van 1 citroen en vanille-extract toe. Mix tot je een glad mengsel hebt. Voeg citroenrasp toe en meng het. Giet het mengsel op de voorbereide bodem. Zet een paar uur in de koelkast, zodat het opstijft.
Stap 3
100 g kristalsuiker – 50 ml heet water – 100 ml kokosmelk – 40 g kokosolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 40 g pure chocolade
Verwarm de suiker met het water in een steelpan met dikke bodem. Roer niet, maar draai de steelpan totdat de suiker smelt en lichtbruin begint te worden. Voeg de kokosolie toe en roer zachtjes tot het mengsel glad is. Voeg de kokosmelk, sojasaus en fijngehakte chocolade toe. Roer tot alles goed gemengd is en er een saus ontstaat.
Stap 4
Giet de afgekoelde saus over de “cashewcheesecake“.
Tip:
Kokosroom en kokosmelk zijn twee verschillende producten en kunnen elkaar niet vervangen.
Recept-ID 1168
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer