Vis wellington met salade van kerstomaatjes
Een heerlijke combinatie van delicate regenboogforel met krokant bladerdeeg. Een salade van verse kerstomaatjes met een vleugje citroen en verse kruiden zorgt voor een frisse finishing touch.
Ingrediënten
Salade van kerstomaatjes:
Voorbereiding
Stap 1
Als de filets vel hebben, verwijder dit dan, samen met eventuele graten. Snijd de vis vervolgens in 4 gelijke stukken. Meng honing, olijfolie, citroensap en Kikkoman sojasaus in een kom, voeg de vis toe en meng. Laat 60 minuten in de koelkast staan.
Stap 2
Verdeel het bladerdeeg in 4 rechthoeken. Leg in het midden van elk een stukje vis (het is goed om de vis van tevoren even droog te deppen, zodat er niet te veel marinade op het bladerdeeg zit). Vouw het bladerdeeg over de bovenkant van de vis en druk de zijkanten op elkaar. Bestrijk met een geklopte eidooier. Bak ongeveer 30-35 minuten in een op 180 °C verwarmde oven (tot het bladerdeeg bruin is). Laat 5-10 minuten afkoelen.
Stap 3
Maak ondertussen de salade - snijd de kerstomaatjes in 2-3 stukjes. Snijd de ui en basilicumblaadjes fijn. Doe de kerstomaatjes in een kom, besprenkel met citroensap, voeg ui, basilicum, citroenolijfolie en Kikkoman Sojasaus.
Stap 4
Serveer de gebakken vis met de salade.
Tip:
Als je geen citroenolijfolie hebt, voeg dan 1 eetlepel gewone olijfolie en 2 eetlepels citroensap toe.
Hoe vouw je bladerdeeg zodat het er precies zo uitziet als op de foto?
1. Snijd rechthoeken uit het bladerdeeg (de breedte moet drie keer breder zijn dan de breedte van de vis, en de lengte moet de lengte van de vis zijn, plus 1-2 cm bladerdeeg aan de boven- en onderkant).
2. Leg de vis in het midden van de rechthoek. Maak sneden aan de zijkanten van het deeg (loodrecht op de plaatsing van de vis) en vouw ze beurtelings om.
Je kunt natuurlijk ook een andere, eenvoudigere methode gebruiken om het deeg te vouwen. Snijd een rechthoek die twee keer zo lang is als de vis, leg een stuk vis op de linkerkant en bedek het met het overgebleven deeg. Druk vervolgens op de zijkanten zodat ze goed aan elkaar plakken.
Recept-ID 1144
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer