Vis wellington met salade van kerstomaatjes

totale tijd 110 min.
10 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd
70 min. koeltijd

Een heerlijke combinatie van delicate regenboogforel met krokant bladerdeeg. Een salade van verse kerstomaatjes met een vleugje citroen en verse kruiden zorgt voor een frisse finishing touch.

Ingrediënten

2 porties
220 g
regenboogforelfilets (of zalmfilets)
 ½ eetlepel
honing
 ½ eetlepel
olijfolie
3 eetlepels
citroensap
170 g
bladerdeeg, uitgerold
1 
eierdooier

Salade van kerstomaatjes:

380 g
kerstomaatjes
40 g
rode ui
10 
blaadjes verse basilicum
1 eetlepel
citroenolijfolie
Paar druppels citroensap
Voedingswaarde (per portie): 2597.5 kJ  /  620.5 kcal
34,8 g Vetten
29,8 g Eiwitten
43 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Als de filets vel hebben, verwijder dit dan, samen met eventuele graten. Snijd de vis vervolgens in 4 gelijke stukken. Meng honing, olijfolie, citroensap en Kikkoman sojasaus in een kom, voeg de vis toe en meng. Laat 60 minuten in de koelkast staan. 

 

Stap 2

Verdeel het bladerdeeg in 4 rechthoeken. Leg in het midden van elk een stukje vis (het is goed om de vis van tevoren even droog te deppen, zodat er niet te veel marinade op het bladerdeeg zit). Vouw het bladerdeeg over de bovenkant van de vis en druk de zijkanten op elkaar. Bestrijk met een geklopte eidooier. Bak ongeveer 30-35 minuten in een op 180 °C verwarmde oven (tot het bladerdeeg bruin is). Laat 5-10 minuten afkoelen.

Stap 3

Maak ondertussen de salade - snijd de kerstomaatjes in 2-3 stukjes. Snijd de ui en basilicumblaadjes fijn. Doe de kerstomaatjes in een kom, besprenkel met citroensap, voeg ui, basilicum, citroenolijfolie en Kikkoman Sojasaus.

Stap 4

Serveer de gebakken vis met de salade.

Tip:

Als je geen citroenolijfolie hebt, voeg dan 1 eetlepel gewone olijfolie en 2 eetlepels citroensap toe. 

Hoe vouw je bladerdeeg zodat het er precies zo uitziet als op de foto? 

1. Snijd rechthoeken uit het bladerdeeg (de breedte moet drie keer breder zijn dan de breedte van de vis, en de lengte moet de lengte van de vis zijn, plus 1-2 cm bladerdeeg aan de boven- en onderkant). 

2. Leg de vis in het midden van de rechthoek. Maak sneden aan de zijkanten van het deeg (loodrecht op de plaatsing van de vis) en vouw ze beurtelings om. 

Je kunt natuurlijk ook een andere, eenvoudigere methode gebruiken om het deeg te vouwen. Snijd een rechthoek die twee keer zo lang is als de vis, leg een stuk vis op de linkerkant en bedek het met het overgebleven deeg. Druk vervolgens op de zijkanten zodat ze goed aan elkaar plakken.

Recept-ID 1144

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Als de filets vel hebben, verwijder dit dan, samen met eventuele graten. Snijd de vis vervolgens in 4 gelijke stukken. Meng honing, olijfolie, citroensap en Kikkoman sojasaus in een kom, voeg de vis toe en meng. Laat 60 minuten in de koelkast staan. 

 

Verdeel het bladerdeeg in 4 rechthoeken. Leg in het midden van elk een stukje vis (het is goed om de vis van tevoren even droog te deppen, zodat er niet te veel marinade op het bladerdeeg zit). Vouw het bladerdeeg over de bovenkant van de vis en druk de zijkanten op elkaar. Bestrijk met een geklopte eidooier. Bak ongeveer 30-35 minuten in een op 180 °C verwarmde oven (tot het bladerdeeg bruin is). Laat 5-10 minuten afkoelen.

Maak ondertussen de salade - snijd de kerstomaatjes in 2-3 stukjes. Snijd de ui en basilicumblaadjes fijn. Doe de kerstomaatjes in een kom, besprenkel met citroensap, voeg ui, basilicum, citroenolijfolie en Kikkoman Sojasaus.

Serveer de gebakken vis met de salade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.