Andijvie- en witlofsalade met ponzu-granaatappeldressing
Andijvie- en witlofsalade met ponzu-granaatappeldressing

Andijvie- en witlofsalade met ponzu-granaatappeldressing

totale tijd25 min.
15 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd

Heerlijk frisse en knapperige salade van andijvie, witlof, minikomkommer, wortel en een fruitige ponzu- & granaatappeldressing. Garneer met een romige edamame-knoflookdip en serveer met krokante ciabatta.

Ingrediënten

2 porties
150 g
edamame, bevroren, gepeld
1 
klein teentje knoflook
100 g
yoghurt
Vers gemalen peper
60 g
ciabatta
2 el
olijfolie
100 g
andijvie
1 
witlof
1 
minikomkommer (of ¼ komkommer)
1 
middelgrote wortel
1 
granaatappel
 ¼ bos(je)
peterselie
 ½ tl
honing
Voedingswaarde (per portie):1918 kJ / 445 kcal
22,5 gVetten
13 gEiwitten
46,4 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Kook de edamame 3-5 minuten in kokend water, giet af en laat afkoelen. Pel de knoflook, pureer met 80 g van de edamame en de yoghurt en breng op smaak met 1-2 tl Ponzu en met peper.

Stap 2

Snijd de ciabatta in ca. 2 mm dunne plakjes en rooster ze aan beide kanten in 1 theelepel verwarmde sesamolie en 1 eetlepel olijfolie tot ze krokant zijn.

Stap 3

Was de witlof en de andijvie, snijd de andijvie in repen en scheid het witlof in bladeren; snijd ze eventueel in de lengte door. Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Schil de wortel en snijd in stukjes. Halveer de granaatappel, verwijder de pitjes en bewaar het sap.

Stap 4

Was de peterselie, pluk de blaadjes eraf en hak grof. Meng de resterende olie met de peterselie, het bewaarde granaatappelsap, de honing en de resterende Ponzu en breng op smaak met peper.

Stap 5

Schik de salade-ingrediënten, besprenkel met de dressing, garneer met toefjes edamame-dip en serveer met de ciabatta.

Tip

Voeg wat serranoham toe.

Verfraai met gebakken reepjes kalkoenfilet.

Rooster de ciabatta met 1 teentje knoflook of 1 takje rozemarijn.

Recept-ID 1134

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Kook de edamame 3-5 minuten in kokend water, giet af en laat afkoelen. Pel de knoflook, pureer met 80 g van de edamame en de yoghurt en breng op smaak met 1-2 tl Ponzu en met peper.

Snijd de ciabatta in ca. 2 mm dunne plakjes en rooster ze aan beide kanten in 1 theelepel verwarmde sesamolie en 1 eetlepel olijfolie tot ze krokant zijn.

Was de witlof en de andijvie, snijd de andijvie in repen en scheid het witlof in bladeren; snijd ze eventueel in de lengte door. Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Schil de wortel en snijd in stukjes. Halveer de granaatappel, verwijder de pitjes en bewaar het sap.

Was de peterselie, pluk de blaadjes eraf en hak grof. Meng de resterende olie met de peterselie, het bewaarde granaatappelsap, de honing en de resterende Ponzu en breng op smaak met peper.

Schik de salade-ingrediënten, besprenkel met de dressing, garneer met toefjes edamame-dip en serveer met de ciabatta.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.