Aubergine-sojasausdip met knoflook
De auberginedip past heel goed bij bijvoorbeeld: vers stokbrood, verschillende soorten kaas en gezouten amandelen.
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C boven- en onderwarmte (200 °C heteluchtoven). Was en halveer de knoflook. Was de aubergine, snijd de uiteinden eraf en halveer in de lengte. Leg met het snijvlak naar boven op een bakplaat met bakpapier, snijd een aantal keer diagonaal in, bestrijk dun met 1 el olie en bak ca. 30-40 minuten in de oven. Haal de knoflook en aubergine uit de oven en laat ze afkoelen.
Stap 2
Druk het vruchtvlees van de knoflook uit de bol. Haal het vruchtvlees van de aubergine los met een lepel. Pureer het met knoflook, de overige olie, sojasaus, limoensap en peterselie. Breng met peper en chilivlokken op smaak en serveer.
Tip
The Aubergine dip goes very well e.g: fresh Baguette, fresh Ciabatta, various cheese and salted almonds
Recept-ID 328
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer