Gegrilde garnalen met seizoensgroente en een gelei van ponzu yuzu
Betover uw gasten met dit culinaire juweeltje: gegrilde garnalen met seizoensgroente, gebakken in olijfolie en bekroond met een gelei van ponzu yuzu. Een watertandend lekker voorgerecht dat uw zintuigen en uw gasten zal verrassen.
Voorbereiding
Stap 1
50 ml water – 50 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap – 2 tl agar agar (of 4 g gelatineblaadjes)
Breng het water en de Kikkoman Ponzu Yuzu aan de kook in een sauspan en meng met de agar agar. Giet het, zodra dit is opgelost, in een bakje en zet 1-3 uur in de koelkast tot het opstijft.
Als u gelatinebladen gebruikt, laat deze dan 30 minuten in water zacht worden.
Stap 2
4 grote garnalen met staart – ½ rode paprika – ½ aubergine – ½ courgette – 2 stengels okra – 2 babymaïskolven – 40 ml olijfolie – 1 tl zout
Verwarm de oven voor op 170 °C
Was en snijd de paprika, aubergine en courgette in stukjes. Snijd de babymaïs doormidden. Snijd het topje van de okra af, wrijf in met zout en spoel af met koud water. Snijd door de helft. Leg de gesneden groenten en garnalen op een bakplaat en hussel met olijfolie en zout. Rooster 15 minuten op 170 °C.
Stap 3
Verdeel de geroosterde groenten op een bord. Haal de opgesteven ponzugelei uit de koelkast en prak het in stukjes met een vork. Strooi het dan over de groenten.
Tip:
Serveer de groenten koud en geniet van een verfrissend voorgerecht voor in de zomer.
Gebruik uw favoriete groenten op basis van het seizoen.
Het wordt aangeraden de gelatine ten minste 30 minuten te laten weken, omdat de azijn in de ponzu het opstijfproces belemmert.
Recept-ID 1296
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer