Goulashssoep met rundvlees, varkensvlees en kipfilet
Goulashssoep met rundvlees, varkensvlees en kipfilet

Goulashssoep met rundvlees, varkensvlees en kipfilet

totale tijd 1 u. 5 min.
15 min. voorbereidingstijd
50 min. kooktijd

Een stevige goulashssoep met mals rundvlees, aromatische varkensschouder en kippenpoten zonder bot, gecombineerd met de zoutige smaak van feta, ziltige olijven en een vleugje citroen.

Ingrediënten

2 porties
150 g
runderprocureur, in blokjes (2 x 2 cm)
150 g
varkensschouder, in blokjes (2 x 2 cm)
150 g
kippenpoten zonder bot, in blokjes (2 x 2 cm)
1 
ui, in blokjes
2 
knoflooktenen, fijngehakt
1 
rode paprika, in blokjes
4 el
olijfolie om te bakken
2 el
tomatenpuree
700 ml
runder‑ of groentebouillon
1 tl
paprikapoeder
 ½ tl
komijnzaad
50 g
fetakaas, verkruimeld
80 g
zwarte olijven, in plakjes
1 
citroen, in partjes
10 g
verse peterselie, gehakt (garnering)
Voedingswaarde (per portie):2.175 kJ / 520 kcal
33 gVetten
45 gEiwitten
10 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  ui, in blokjes – 2  knoflooktenen, fijngehakt – 1  rode paprika, in blokjes – 150 g runderprocureur, in blokjes (2 x 2 cm) – 150 g varkensschouder, in blokjes (2 x 2 cm) – 150 g kippenpoten zonder bot, in blokjes (2 x 2 cm) – 4 el olijfolie om te bakken

Verhit de olijfolie in een grote pan op het vuur. Voeg de ui toe en bak glazig. Roer de stukjes knoflook en paprika erdoorheen en bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de blokjes rundvlees, varkensschouder en kip toe en bak aan alle kanten bruin. 

Stap 2

2 el tomatenpuree – 1 tl paprikapoeder –  ½ tl komijnzaad – 700 ml runder‑ of groentebouillon – 80 ml Kikkoman Teriyaki Marinade50 g fetakaas, verkruimeld – 80 g zwarte olijven, in plakjes – 1  citroen, in partjes – 10 g verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Roer de tomatenpuree, paprikapoeder en komijnzaad erdoorheen en laat nog 1 minuut koken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 35‑40 minuten of tot het vlees mals is. Breng de soep op smaak met Kikkoman Teriyaki Marinade. Serveer de goulashsoep heet, gegarneerd met verkruimelde feta, plakjes olijf, citroenschijfjes en gehakte peterselie. 

Recept-ID 1453

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 ui, in blokjes – 2 knoflooktenen, fijngehakt – 1 rode paprika, in blokjes – 150 g runderprocureur, in blokjes (2 x 2 cm) – 150 g varkensschouder, in blokjes (2 x 2 cm) – 150 g kippenpoten zonder bot, in blokjes (2 x 2 cm) – 4 el olijfolie om te bakken

Verhit de olijfolie in een grote pan op het vuur. Voeg de ui toe en bak glazig. Roer de stukjes knoflook en paprika erdoorheen en bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de blokjes rundvlees, varkensschouder en kip toe en bak aan alle kanten bruin. 

2 el tomatenpuree – 1 tl paprikapoeder – ½ tl komijnzaad – 700 ml runder‑ of groentebouillon – 80 ml Kikkoman Teriyaki Marinade50 g fetakaas, verkruimeld – 80 g zwarte olijven, in plakjes – 1 citroen, in partjes – 10 g verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Roer de tomatenpuree, paprikapoeder en komijnzaad erdoorheen en laat nog 1 minuut koken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 35‑40 minuten of tot het vlees mals is. Breng de soep op smaak met Kikkoman Teriyaki Marinade. Serveer de goulashsoep heet, gegarneerd met verkruimelde feta, plakjes olijf, citroenschijfjes en gehakte peterselie. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.