

Groenten met ponzumayo
Met ponzu gekruide mayonaise is een geweldige toevoeging voor gegrilde barbecuegroenten, maar is ook perfect voor salades of sandwiches. Gebruik gerust ook andere groenten in dit recept.
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de courgette en de aubergine in plakken. Snijd de paprika in grote stukken en de aardappelen in kwartjes. Snijd de ui in dikke plakken.
Stap 2
Meng de olijfolie en 2 geperste teentjes knoflook in een kommetje. Voeg de sojasaus toe en roer goed.
Stap 3
Leg de groenten in deze marinade en zet 15 minuten opzij.
Stap 4
Giet Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus in een grote kom. Voeg de mayonaise, gehakte rozemarijn en 3 teentjes geperste knoflook toe. Breng op smaak met peper en Kikkoman sojasaus en meng goed.
Stap 5
Gril de groenten ongeveer 7-10 minuten op een voorverwarmd oppervlak van gemiddelde temperatuur, keer om voor gelijkmatig garen. Aardappelen hebben meer tijd nodig op de grill (15-20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken). Gril tot ze zacht zijn.
Stap 6
Leg de gegrilde groenten op een bord.
Stap 7
Serveer met ponzumayonaise.
Recept-ID 1120
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer