Groenten met ponzumayo

totale tijd 55 min.
20 min. voorbereidingstijd
15 min. marineertijd
20 min. kooktijd

Met ponzu gekruide mayonaise is een geweldige toevoeging voor gegrilde barbecuegroenten, maar is ook perfect voor salades of sandwiches. Gebruik gerust ook andere groenten in dit recept.

Ingrediënten

2 porties
1 
middelgrote courgette
1 
kleine aubergine
2 
teentjes knoflook, geperst
1 
rode peper
2 
aardappelen
1 
rode ui
3 eetlepels
olijfolie

Ponzu Mayonaise

8 eetlepels
mayonaise
1 
takje verse rozemarijn
peper naar smaak
3 
teentjes knoflook, geperst
Voedingswaarde (per portie): 3280 kJ  /  784 kcal
61 g Vetten
12 g Eiwitten
50,5 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de courgette en de aubergine in plakken. Snijd de paprika in grote stukken en de aardappelen in kwartjes. Snijd de ui in dikke plakken.

Stap 2

Meng de olijfolie en 2 geperste teentjes knoflook in een kommetje. Voeg de sojasaus toe en roer goed.

Stap 3

Leg de groenten in deze marinade en zet 15 minuten opzij.

Stap 4

Giet Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus in een grote kom. Voeg de mayonaise, gehakte rozemarijn en 3 teentjes geperste knoflook toe. Breng op smaak met peper en Kikkoman sojasaus en meng goed.

Stap 5

Gril de groenten ongeveer 7-10 minuten op een voorverwarmd oppervlak van gemiddelde temperatuur, keer om voor gelijkmatig garen. Aardappelen hebben meer tijd nodig op de grill (15-20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken). Gril tot ze zacht zijn.

Stap 6

Leg de gegrilde groenten op een bord.

Stap 7

Serveer met ponzumayonaise.

Recept-ID 1120

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de courgette en de aubergine in plakken. Snijd de paprika in grote stukken en de aardappelen in kwartjes. Snijd de ui in dikke plakken.

Meng de olijfolie en 2 geperste teentjes knoflook in een kommetje. Voeg de sojasaus toe en roer goed.

Leg de groenten in deze marinade en zet 15 minuten opzij.

Giet Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus in een grote kom. Voeg de mayonaise, gehakte rozemarijn en 3 teentjes geperste knoflook toe. Breng op smaak met peper en Kikkoman sojasaus en meng goed.

Gril de groenten ongeveer 7-10 minuten op een voorverwarmd oppervlak van gemiddelde temperatuur, keer om voor gelijkmatig garen. Aardappelen hebben meer tijd nodig op de grill (15-20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken). Gril tot ze zacht zijn.

Leg de gegrilde groenten op een bord.

Serveer met ponzumayonaise.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.