Het beste van bessensoep
Het beste van bessensoep

Het beste van bessensoep

totale tijd10 min.
10 min.voorbereidingstijd

Heerlijk verfrissende soep van verse bessen met een toets van kersensap en Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus, gegarneerd met pistache zure room.

Ingrediënten

2 porties
250 g
bessen, bijv. bosbessen, aardbeien, frambozen, bramen (alternatief: bevroren)
200 ml
kersensap
1 ½ theelepel
suiker
2 eetlepels
zure room
1 theelepel
gehakte pistachenoten
Voedingswaarde (per portie):822 kJ / 196 kcal
7,8 gVetten
4 gEiwitten
24,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Pureer 150 g bessen met kersensap en 1 theelepel suiker en breng op smaak met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus. Voeg de overige bessen toe.

Stap 2

Meng de zure room met de overgebleven suiker en de pistachenoten. 

Stap 3

Schep de soep op, garneer met de pistache zure room, besprenkel met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus naar smaak en serveer.

Tip

Garneer met geroosterde cashewnoten. 

Gebruik in plaats van suiker bourbon vanillesuiker of verfijn met vanillepulp. 

Voor een veganistische versie vervang je de zure room door een veganistisch alternatief.

Recept-ID 1141

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Pureer 150 g bessen met kersensap en 1 theelepel suiker en breng op smaak met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus. Voeg de overige bessen toe.

Meng de zure room met de overgebleven suiker en de pistachenoten. 

Schep de soep op, garneer met de pistache zure room, besprenkel met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus naar smaak en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.