Hummusdip met sojasaus
Hummusdip met sojasaus

Hummusdip met sojasaus

totale tijd10 min.
10 min.voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
1 
teentje knoflook
2 el
tahin (of geroosterde sesam)
200 g
(gekookte) kikkererwten (in blik)
8 el
kookvocht of kikkererwtenvocht
4 el
olijfolie
2 el
citroensap
1 el
suiker
1 tl
paprikapoeder
Naar smaak 1 tl komijn

Om te garneren:

Olijfolie
Koriander
Paprikapoeder
Voedingswaarde (per portie):833 kJ / 199 kcal
14,3 gVetten
4,4 gEiwitten
11,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Halveer de knoflook, verwijder de kern en hak grof.

Stap 2

Doe de overige ingrediënten in een mixer en pureer ze.

Stap 3

Besprenkel de dip met olijfolie en sojasaus, bestrooi met koriander en paprika en serveer.

Tip

De hummusdip past heel goed bij bijvoorbeeld: gegrilde groente zoals courgetterolletjes, aubergines en paprika, gegrild vlees zoals kipsaté, Turks brood.

Serveer met dadels en grote olijven.

Recept-ID 52

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Halveer de knoflook, verwijder de kern en hak grof.

Doe de overige ingrediënten in een mixer en pureer ze.

Besprenkel de dip met olijfolie en sojasaus, bestrooi met koriander en paprika en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.