Komkommersalade met noten, chili & sojasaus
Komkommersalade met noten, chili & sojasaus

Komkommersalade met noten, chili & sojasaus

4 3 beoordelingen
totale tijd 30 min.
30 min. voorbereidingstijd

Een verfrissende komkommersalade met knapperige noten, pittige chili en hartige Kikkoman Sojasaus, geserveerd met gebakken uitjes voor extra textuur en smaak.

Ingrediënten

2 porties
2 
lange komkommers, circa 600 g
1 el
chilivlokken
1 el
rijstazijn
2 
knoflooktenen
2 cm
gember
1 el
honing
50 g
cashews
1 snufje
zout
1 snufje
peper
50 g
verse koriander
50 g
bieslook
50 g
gebakken uitjes
Voedingswaarde (per portie):1.655 kJ / 395 kcal
22 gVetten
11 gEiwitten
40 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2  lange komkommers, circa 600 g

Snijd de komkommers in dikke halvemaantjes.

Stap 2

1 el chilivlokken – 1 el rijstazijn – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2  knoflooktenen – 2 cm gember – 1 el honing – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie50 g cashews – 1 snufje zout – 1 snufje peper

Hak de knoflook, gember en cashewnoten fijn. Meng de knoflook, noten en gember in een kom. Voeg de chilivlokken, Kikkoman Sojasaus, azijn, honing en Kikkoman Sesamolie toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. 
Meng de komkommer met de dressing.

Stap 3

50 g verse koriander – 50 g bieslook – 50 g gebakken uitjes

Hak de koriander en bieslook. Meng met de komkommer en garneer met de gebakken uitjes. 

Recept-ID 1456

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 lange komkommers, circa 600 g

Snijd de komkommers in dikke halvemaantjes.

1 el chilivlokken – 1 el rijstazijn – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 knoflooktenen – 2 cm gember – 1 el honing – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie50 g cashews – 1 snufje zout – 1 snufje peper

Hak de knoflook, gember en cashewnoten fijn. Meng de knoflook, noten en gember in een kom. Voeg de chilivlokken, Kikkoman Sojasaus, azijn, honing en Kikkoman Sesamolie toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. 
Meng de komkommer met de dressing.

50 g verse koriander – 50 g bieslook – 50 g gebakken uitjes

Hak de koriander en bieslook. Meng met de komkommer en garneer met de gebakken uitjes. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.