

Komkommersalade met noten, chili & sojasaus
Een verfrissende komkommersalade met knapperige noten, pittige chili en hartige Kikkoman Sojasaus, geserveerd met gebakken uitjes voor extra textuur en smaak.
Voorbereiding
Stap 1

2 lange komkommers, circa 600 g
Snijd de komkommers in dikke halvemaantjes.
Stap 2

1 el chilivlokken – 1 el rijstazijn – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 knoflooktenen – 2 cm gember – 1 el honing – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 50 g cashews – 1 snufje zout – 1 snufje peper
Hak de knoflook, gember en cashewnoten fijn. Meng de knoflook, noten en gember in een kom. Voeg de chilivlokken, Kikkoman Sojasaus, azijn, honing en Kikkoman Sesamolie toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de komkommer met de dressing.
Stap 3

50 g verse koriander – 50 g bieslook – 50 g gebakken uitjes
Hak de koriander en bieslook. Meng met de komkommer en garneer met de gebakken uitjes.
Recept-ID 1456
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer