Maisduo: ribs met teriyaki en sojaboter
Maisduo: ribs met teriyaki en sojaboter

Maisduo: ribs met teriyaki en sojaboter

totale tijd40 min.
25 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd

Geniet van de smaak van de zomer met deze sappige maisribs, gemarineerd in een saus van teriyaki en sojaboter. Met heerlijke toppings zoals verse koriander, knapperige gezouten amandelen, vurige chilipepers en aromatische sesamzaadjes zijn het de perfecte snacks voor onderweg.

Ingrediënten

4 porties
4 
voorgekookte maiskolfen
2 
geperste knoflooktenen
1 cm
fijngehakte gember
1 tl
ahornsiroop
 ½ tl
gerookte paprikapoeder
 ½ tl
citroensap
20 g
gesmolten boter
1 
rode chilipeper, in ringen gesneden
20 g
gehakte gezouten amandelen
1 el
vers gehakte koriander
1 el
mayonaise
1 tl
geroosterde sesamzaadjes
 ½ 
gehakte norivel
1 el
vers gehakte peterselie
Voedingswaarde (per portie):1666 kJ / 396 kcal
14 gVetten
66,8 gEiwitten
54 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

4  voorgekookte maiskolfen – 1  geperste knoflookteen – 1 cm fijngehakte gember – 2 el Kikkoman Teriyaki Marinade1 tl ahornsiroop –  ½ tl gerookte paprikapoeder – 1  geperste knoflookteen – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ tl citroensap – 20 g gesmolten boter

Snijd de maiskolfen in de lengte door vieren. Meng voor de teriyakimarinade de knoflook met de gember, Kikkoman Teriyaki Marinade, ahornsiroop en paprikapoeder. Meng voor de marinade van sojasaus en boter de overige ingrediënten met elkaar.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de maisribs over een bakplaat met bakpapier. Besmeer de ene helft van de ribs met de teriyakimarinade en de andere helft met de marinade van sojasaus en boter. Bak ze 10-15 minuten.

Stap 3

1  rode chilipeper, in ringen gesneden – 20 g gehakte gezouten amandelen – 1 el vers gehakte koriander – 1 el mayonaise – 1 tl geroosterde sesamzaadjes –  ½  gehakte norivel – 1 el vers gehakte peterselie

Sprenkel de rode chilipeper, amandelen en koriander over de afgekoelde maisribs met teriyaki. Garneer de afgekoelde maisribs met sojasaus en boter met mayonaise en besprenkel dan met de overige ingrediënten. Verpak de maisribs om mee te nemen.

Recept-ID 1286

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

4 voorgekookte maiskolfen – 1 geperste knoflookteen – 1 cm fijngehakte gember – 2 el Kikkoman Teriyaki Marinade1 tl ahornsiroop – ½ tl gerookte paprikapoeder – 1 geperste knoflookteen – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ tl citroensap – 20 g gesmolten boter

Snijd de maiskolfen in de lengte door vieren. Meng voor de teriyakimarinade de knoflook met de gember, Kikkoman Teriyaki Marinade, ahornsiroop en paprikapoeder. Meng voor de marinade van sojasaus en boter de overige ingrediënten met elkaar.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de maisribs over een bakplaat met bakpapier. Besmeer de ene helft van de ribs met de teriyakimarinade en de andere helft met de marinade van sojasaus en boter. Bak ze 10-15 minuten.

1 rode chilipeper, in ringen gesneden – 20 g gehakte gezouten amandelen – 1 el vers gehakte koriander – 1 el mayonaise – 1 tl geroosterde sesamzaadjes – ½ gehakte norivel – 1 el vers gehakte peterselie

Sprenkel de rode chilipeper, amandelen en koriander over de afgekoelde maisribs met teriyaki. Garneer de afgekoelde maisribs met sojasaus en boter met mayonaise en besprenkel dan met de overige ingrediënten. Verpak de maisribs om mee te nemen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.