Maisduo: ribs met teriyaki en sojaboter
Geniet van de smaak van de zomer met deze sappige maisribs, gemarineerd in een saus van teriyaki en sojaboter. Met heerlijke toppings zoals verse koriander, knapperige gezouten amandelen, vurige chilipepers en aromatische sesamzaadjes zijn het de perfecte snacks voor onderweg.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
4 voorgekookte maiskolfen – 1 geperste knoflookteen – 1 cm fijngehakte gember – 2 el Kikkoman Teriyaki Marinade – 1 tl ahornsiroop – ½ tl gerookte paprikapoeder – 1 geperste knoflookteen – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – ½ tl citroensap – 20 g gesmolten boter
Snijd de maiskolfen in de lengte door vieren. Meng voor de teriyakimarinade de knoflook met de gember, Kikkoman Teriyaki Marinade, ahornsiroop en paprikapoeder. Meng voor de marinade van sojasaus en boter de overige ingrediënten met elkaar.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de maisribs over een bakplaat met bakpapier. Besmeer de ene helft van de ribs met de teriyakimarinade en de andere helft met de marinade van sojasaus en boter. Bak ze 10-15 minuten.
Stap 3
1 rode chilipeper, in ringen gesneden – 20 g gehakte gezouten amandelen – 1 el vers gehakte koriander – 1 el mayonaise – 1 tl geroosterde sesamzaadjes – ½ gehakte norivel – 1 el vers gehakte peterselie
Sprenkel de rode chilipeper, amandelen en koriander over de afgekoelde maisribs met teriyaki. Garneer de afgekoelde maisribs met sojasaus en boter met mayonaise en besprenkel dan met de overige ingrediënten. Verpak de maisribs om mee te nemen.
Recept-ID 1286
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer