Makkelijke bietenhummus

totale tijd 15 min.
15 min. voorbereidingstijd

De kleur van dit recept is net zo intens als de smaak. Het geheim: ahornsiroop en rode biet. Een nieuwe klassieker.

Ingrediënten

4 porties
300 g
kikkererwten, gekookt
85 g
bietensap
1 
teentje knoflook
 ½ theelepel
gemalen komijn
 ½ eetlepel
ahornsiroop
1 eetlepel
citroensap
75 g
tahin

Om te serveren:

olijfolie
peterselieblaadjes
Voedingswaarde (per portie): 974 kJ  /  234 kcal
13,4 g Vetten
10,1 g Eiwitten
14,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Doe de kikkererwten, het bietensap, de komijn, Kikkoman Sojasaus, knoflook, ahornsiroop en het citroensap in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.

Stap 2

Voeg de tahin toe en meng goed met de andere ingrediënten. Zet het tot het klaar is om te serveren in de koelkast.

Stap 3

Decoreer voor het serveren met een lepel olijfolie en wat gehakte peterselie naar smaak.

Recept-ID 1071

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Doe de kikkererwten, het bietensap, de komijn, Kikkoman Sojasaus, knoflook, ahornsiroop en het citroensap in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.

Voeg de tahin toe en meng goed met de andere ingrediënten. Zet het tot het klaar is om te serveren in de koelkast.

Decoreer voor het serveren met een lepel olijfolie en wat gehakte peterselie naar smaak.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.