

Meloensalade met krokante tortillareepjes
Dit is een gemakkelijke salade, perfect als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd of als apart gerecht op die warme zomerdagen. Je kan de meloen vervangen door andere soorten meloen of citrusvruchten. De tortillareepjes zijn een goede manier om restjes tortilla's te gebruiken. Je kan tortilla's van elk formaat gebruiken.
Ingrediënten
Om te serveren
Voorbereiding
Stap 1
Bestrijk de tortilla's met olie en snijd ze in reepjes van 1-1,5 cm. Leg ze op een bakplaat en bak ze 5-7 minuten op 225 graden tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat het afkoelen.
Stap 2
Snijd de watermeloen, komkommer en avocado in blokjes. Snijd de rode ui in dunne schijfjes. Meng het in een kom met fijngehakte koriander en peterselie.
Stap 3
Leg vlak voor het opdienen de krokante tortillareepjes erop.
Stap 4
Meng ponzu, olijfolie, azijn, chili, honing en peper tot een vinaigrette. Besprenkel de salade hiermee voor het opdienen.
Stap 5
Indien gewenst, kun je er nog wat kaas en extra kruiden aan toevoegen.
Recept-ID 1062
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer