Mitarashi dango (mochiballetjes met glazuur van zoete sojasaus)
Mitarashi dango (mochiballetjes met glazuur van zoete sojasaus)

Mitarashi dango (mochiballetjes met glazuur van zoete sojasaus)

totale tijd20 min.
10 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd

Methode en ingrediënten voor mochiballetjes met zoete sojasaus, een zeer populair Japans dessert.

Ingrediënten

6 porties

Voor de zoete sojasaus:

3 eetlepels
zoete witte wijn
200 ml
plat mineraalwater
6 eetlepels
bruine suiker
3 ½ eetlepels
aardappelzetmeel (of maïzena)

Voor de dumplings van rijstmeel:

150 g
zachte tofu (zijdentofu)
150 g
kleefrijstmeel
Plantaardige olie, indien u gefrituurde dumplings wilt maken
Voedingswaarde (per portie):904 kJ / 216 kcal
5,3 gVetten
5,8 gEiwitten
35,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Voor de zoete sojasaus:

  1. Giet de witte wijn in een steelpan en breng het aan de kook.
  2. Voeg mineraalwater, suiker en Kikkoman sojasaus toe en blijf het geheel koken tot de suiker is opgelost.
  3. Zet het op laag vuur, klop het aardappelzetmeel met 3 el water op en voeg het al roerend toe aan de gekookte vloeistof. Breng het opnieuw kort aan de kook en laat het afkoelen.

Stap 2

Voor de dumplings van rijstmeel:

Laat de tofu goed uitlekken, doe deze in een kom en pureer goed met een spatel.

Stap 3

Voeg het kleefrijstmeel toe en kneed het met de hand tot glad deeg.

Stap 4

Vorm het deeg met de hand om tot 6 balletjes van elk circa 18 g.

Stap 5

Kook voldoende water in een steelpan en laat de rijstmeeldumplings 3-4 minuten koken. Zet het vuur lager en kook de balletjes tot ze boven komen drijven.

Stap 6

Dep de dumplings goed af en rijg 3 dumplings aan elk spiesje. Bak ze, indien gewenst, kort aan beide kanten in een klein beetje plantaardige olie in een hete pan. Leg ze op de borden en serveer ze overgoten met de zoete sojasaus (tot een gladde saus roeren). Garneer het geheel met muntblaadjes.

Recept-ID 949

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Voor de zoete sojasaus:

  1. Giet de witte wijn in een steelpan en breng het aan de kook.
  2. Voeg mineraalwater, suiker en Kikkoman sojasaus toe en blijf het geheel koken tot de suiker is opgelost.
  3. Zet het op laag vuur, klop het aardappelzetmeel met 3 el water op en voeg het al roerend toe aan de gekookte vloeistof. Breng het opnieuw kort aan de kook en laat het afkoelen.

Voor de dumplings van rijstmeel:

Laat de tofu goed uitlekken, doe deze in een kom en pureer goed met een spatel.

Voeg het kleefrijstmeel toe en kneed het met de hand tot glad deeg.

Vorm het deeg met de hand om tot 6 balletjes van elk circa 18 g.

Kook voldoende water in een steelpan en laat de rijstmeeldumplings 3-4 minuten koken. Zet het vuur lager en kook de balletjes tot ze boven komen drijven.

Dep de dumplings goed af en rijg 3 dumplings aan elk spiesje. Bak ze, indien gewenst, kort aan beide kanten in een klein beetje plantaardige olie in een hete pan. Leg ze op de borden en serveer ze overgoten met de zoete sojasaus (tot een gladde saus roeren). Garneer het geheel met muntblaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.