Pittige zwarte bonensoep met chorizo
Pittige zwarte bonensoep met chorizo

Pittige zwarte bonensoep met chorizo

5 1 beoordelingen
totale tijd20 min.
5 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd

Een rijk en hartig soeprecept, geïnspireerd door de smaken van Mexico. De chorizo en paprika zorgen voor een warme, rokerige smaak en de geroosterde tortilladriehoekjes zijn perfect om mee te dippen.

Ingrediënten

2 porties
 ½ 
ui
1 
rode paprika
100 g
chorizo
1 el
olijfolie
1 
teentje knoflook
1 tl
gerookt paprikapoeder (pittig of mild)
 ¼ tl
gemalen koriander
 ¼ tl
gemalen komijn
500 ml
groentebouillon
100 ml
tomatenpassata
1 
blik zwarte bonen (400 g)
2 el
versgehakte koriander

Om te serveren

Avocado
30 g
cheddarkaas
2 
kleine tortilla’s (60 g)
Voedingswaarde (per portie):3345 kJ / 799 kcal
37,2 gVetten
41,3 gEiwitten
76,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de ui en de paprika in blokjes en de chorizo in plakjes. Gebruik een steelpan en bak ze in olijfolie. Als de ui zacht is geworden en de chorizo bruin, voeg dan alle kruiden, fijngehakte knoflook en uitgelekte en afgespoelde bonen toe.

Stap 2

Giet de bouillon en de tomatenpassata erbij. Breng op smaak met Kikkoman sojasaus (of Ponzu) en gehakte koriander en laat het geheel 15 minuten koken. Giet daarna 1/3 van de soep (zonder chorizo) in een blender en mix het tot een gladde massa.  Voeg het terug toe aan de pan en roer voorzichtig tijdens het combineren.

Stap 3

Snijd de tortilla's in driehoekjes en rooster ze in een droge koekenpan.

Stap 4

Giet de soep in kommen en serveer met sneetjes avocado, geraspte cheddarkaas en stukjes tortilla.

Recept-ID 1042

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de ui en de paprika in blokjes en de chorizo in plakjes. Gebruik een steelpan en bak ze in olijfolie. Als de ui zacht is geworden en de chorizo bruin, voeg dan alle kruiden, fijngehakte knoflook en uitgelekte en afgespoelde bonen toe.

Giet de bouillon en de tomatenpassata erbij. Breng op smaak met Kikkoman sojasaus (of Ponzu) en gehakte koriander en laat het geheel 15 minuten koken. Giet daarna 1/3 van de soep (zonder chorizo) in een blender en mix het tot een gladde massa.  Voeg het terug toe aan de pan en roer voorzichtig tijdens het combineren.

Snijd de tortilla's in driehoekjes en rooster ze in een droge koekenpan.

Giet de soep in kommen en serveer met sneetjes avocado, geraspte cheddarkaas en stukjes tortilla.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.