Pittige zwarte bonensoep met chorizo
Een rijk en hartig soeprecept, geïnspireerd door de smaken van Mexico. De chorizo en paprika zorgen voor een warme, rokerige smaak en de geroosterde tortilladriehoekjes zijn perfect om mee te dippen.
Ingrediënten
Om te serveren
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de ui en de paprika in blokjes en de chorizo in plakjes. Gebruik een steelpan en bak ze in olijfolie. Als de ui zacht is geworden en de chorizo bruin, voeg dan alle kruiden, fijngehakte knoflook en uitgelekte en afgespoelde bonen toe.
Stap 2
Giet de bouillon en de tomatenpassata erbij. Breng op smaak met Kikkoman sojasaus (of Ponzu) en gehakte koriander en laat het geheel 15 minuten koken. Giet daarna 1/3 van de soep (zonder chorizo) in een blender en mix het tot een gladde massa. Voeg het terug toe aan de pan en roer voorzichtig tijdens het combineren.
Stap 3
Snijd de tortilla's in driehoekjes en rooster ze in een droge koekenpan.
Stap 4
Giet de soep in kommen en serveer met sneetjes avocado, geraspte cheddarkaas en stukjes tortilla.
Recept-ID 1042
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer