Rijke jus van rode ui

4,7 21 beoordelingen
totale tijd 10 min.
10 min. voorbereidingstijd

Intens, pittig en onweerstaanbaar umami. Rode uien en balsamicoazijn geven de juiste touch. De perfecte saus bij vleesgerechten.

Ingrediënten

4 porties
200 g
rode uien
150 g
boter
350 ml
rode wijn
1 eetlepel
honing
1 eetlepel
balsamicoazijn
2 
takjes tijm
2 
hele kruidnagels, fijngestampt
Voedingswaarde (per portie): 1602 kJ  /  383 kcal
31,1 g Vetten
1,3 g Eiwitten
8,7 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Pel de uien en snijd ze in plakjes. Fruit in een pan met boter en karameliseer met de honing. 

Stap 2

Voeg de rode wijn, azijn en Kikkoman Sojasaus toe en zet het vuur laag tot de uien zacht en romig zijn.  

Stap 3

Decoreer met tijm en fijngestampte kruidnagels.

Recept-ID 1076

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Pel de uien en snijd ze in plakjes. Fruit in een pan met boter en karameliseer met de honing. 

Voeg de rode wijn, azijn en Kikkoman Sojasaus toe en zet het vuur laag tot de uien zacht en romig zijn.  

Decoreer met tijm en fijngestampte kruidnagels.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.